Ieri am facut, accidental, primul meu home-made ice tea. A iesit genial, atat de genial incat mai ca n-as mai vrea sa beau Nestea sau Lipton ever again. In plus, fiind facut din infuzie de plante, n-a avut nici cofeina nici teina – how cool is that?
Ingrediente
- 1 portocala mare (sau 2 medii)
- 100 g zahar (in functie de cat de dulce vreti sa fie puteti adauga sau scadea - eu data viitoare pun miere)
- o manuta de frunze uscate de menta
- 800 ml apa
- gheata dupa voie
Metoda
- Intr-o oala fierbem zaharul si jumatate din cantitatea de apa, amestecand usor pana ce zaharul se dizolva. Dam deoparte.
- Stoarcem bine sucul portocalei si il turnam impreuna cu apa si frunzele de menta peste siropul de zahar cald.
- Acoperim cu un capac si lasam la infuzat cateva ore, apoi dam la rece.
- Inainte de servire strecuram ceaiul printr-o sita deasa si indepartam astfel frunzulitele de menta. E important sa fie frunzele intregi, preferabil de la tara si uscate in casa, altfel... nu se stie daca iese aroma.
- Servim cu cubulete de gheata - recomandarea mea e sa le adaugati individual in pahare, caci daca veti pune gheata in carafa veti dilua gustul ceaiului.
Merge si fara menta, cu orice alta infuzie de plante – eu am preferat insa menta pentru gustul proaspat si racoros vara pe caldura.
Love and mint!
Ieri am facut, accidental, primul meu home-made ice tea. A iesit genial, atat de genial incat mai ca n-as mai vrea sa beau Nestea sau Lipton ever again. In plus, fiind facut din infuzie de plante, n-a avut nici cofeina nici teina – how cool is that?
Ingrediente pentru 1 litru ice tea
1 portocala mare (sau 2 medii)
100 – 150 g zahar (in functie de cat de dulce vreti sa fie – eu data viitoare pun miere)
o manuta de frunze uscate de menta
800 ml apa
gheata dupa voie
1. Stoarcem bine sucul portocalei si il turnam intr-o craticioara impreuna cu zaharul; dam pe foc pana acesta din urma se topeste.
2. Turnam apa si frunzele de menta peste siropul astfel obtinut si lasam la infuzat cateva ore (sau peste noapte, sau de dimineata pana dupa-amiaza, in functie de program).
3. Strecuram printr-o sita deasa intr-o carafa. Servim cu cubulete de gheata – recomandarea mea e sa le adaugati individual in pahare, caci daca veti pune gheata in carafa veti dilua gustul ceaiului.
Merge si fara menta, cu orice alta infuzie de plante – eu am preferat insa menta pentru gustul proaspat si racoros vara pe caldura.
Hugs now,
Andie
Imi ploua in gura!! Eu faceam din ceai verde si menta (naturale, nu pliculete) si folosind o lingurita de miere!
Din pacate imi lua cam cate 20 de minute pentru pregatire si nu dispun always de timpul asta :) Asa ca Lipton Ice Tea era sfant pe timpul verii! :)
Poate bag combinatia asta de portocale si menta sa fac unul cald..sa vedem ce iese :P
Draga mea Roxana,
Si eu tot cu menta întreaga de la tara-nu de la pliculet- fac ceaiul asta. Iese genial, prietenii mei nu se mai satura si are un succes nebun peste tot! Nu știu ce sa zic dacă ar fi bun cald- eu l-am gustat si așa dar nu se compara. Toată frumusetea mentei sta tocmai in senzatia de racorire, eu una îl prefer cu gheata. Te pup, sa-mi spui cum a fost, bine?
[…] sa necoapta), pepitas, mini tartele cu tapenada de masline negre, grisine cu gris de-ale Laurei, ice-tea cu portocale si menta, un gratin de cartofi cu rozmarin (reteta e pe vine), tort de ciocolata si migdale si, evident, […]