Cupcakes cu morcov si nostalgie de toamna/ Carrot ginger cupcakes

13

Eh da, a venit frigul, iar cupcakesii s-au intors. With a vengeance :) Reteta asta e un party starter, iar morcovul ii da toata dulceata de care era nevoie pentru a va fascina musafirii. Daca nu-i de musafiri, atunci un ceai parfumat si fierbinte, o crema de branza peste prajiturele, o muzica buna si… mmmm… visare, multa visare.

Ingrediente

200 g faina

200 g zahar

100 ml ulei de floarea soarelui

2 oua

100 ml lapte

1 lingurita bicarbonat de sodiu

250 g morcovi rasi

1 lingurita de ghimbir confiat si/sau nucsoara macinata

As vrea sa va spun ca procesul fabricarii acestor delicate prajiturele este unul complicat si plin de secrete adanc ingropate; adevarul insa e ca se amesteca toate intr-un talmes balmes de nedescris, se pune amestecul in forme, si se da la copt aproximativ 20-30 minute la foc moderat.

Eu pregatesc cupcakes de fiecare data cand am chef de ceva dulce si bun, dar n-am mult timp la dispozitie sau pur si simplu nu am chef sa petrec prea mult timp in bucatarie. Acuma, ca v-am dezvaluit my best kept secret, ati face bine sa-l testati :)

Dream on my little princes and princesses,

Andie

Eh da, a venit frigul, iar cupcakesii s-au intors. With a vengeance :) Reteta asta e un party starter, iar morcovul ii da toata dulceata de care era nevoie pentru a va fascina musafirii. Daca nu-i de musafiri, atunci un ceai parfumat si fierbinte, o crema de branza peste prajiturele, o muzica buna si… mmmm… visare, multa visare.

Ingrediente

200 g faina

200 g zahar

150 ml ulei de floarea soarelui

2 oua

100 ml lapte

1 lingurita bicarbonat de sodiu

250 g morcovi rasi

1 lingurita de ghimbir confiat si/sau nucsoara macinata

As vrea sa va spun ca procesul fabricarii acestor delicate prajiturele este unul complicat si plin de secrete adanc ingropate; adevarul insa e ca se amesteca toate intr-un talmes balmes de nedescris, se pune amestecul in forme, si se da la copt aproximativ 20-30 minute la foc moderat.

Eu pregatesc cupcakes de fiecare data cand am chef de ceva dulce si bun, dar n-am mult timp la dispozitie sau pur si simplu nu am chef sa petrec prea mult timp in bucatarie. Acuma, ca v-am dezvaluit my best kept secret, ati face bine sa-l testati :)

Dream on my little princes and princesses,

Andie

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

13 COMMENTS

  1. Mi-am luat si eu tava pt briose si cum imi plac prajiturile cu morcov, am decis sa incerc. Au fost savurate de toti cei invitati!! Si sunt f aromate, mai ales ca eu am pus si ghimbir si nucusoara :)

    • Draga mea, si eu tot cu ghimbir si nucsoara le fac pana la urma, deci ai ales perfect! Te pup si ma bucur tare ca ai dat pe la mine pe blog si incerci retetele! Pupici!

  2. Sunt bune, mi-au placut. Nu am pus ghimbir ca aveam unul uscat prin frigider si nu l-am putut folosi, l-am aruncat. Voi repeta, insa voi micsora cantitatea de ulei, maxim 100ml. Am pus zahat brun, nu au fost dulci, daca nu era uleiul, ai fi putut manca lejer jumatate de tava. Se fac foarte usor, m-a ajutat si baietelul, abia astepta prajiturica, cred ca a mancat vreo 3 sigur in ziua aia. O sa le incerc si pe cele cu sfecla.
    Topping-ul acela de deasupra cum se face? Intreb pt cand le voi face musafirilor, ca sa fie mai fitoase…

    Multumesc

  3. Laura, ce bine ca mi-ai atras atentia! Nici eu nu pun 150 ml ulei, a fost o greseala de tipar. Ai intuit foarte bine, cantitatea corecta variaza intre 80 si 100 ml ulei, in functie de preferinte.
    Crema de deasupra este crema de unt cu bezea, cunoscuta international sub numele de French Meringue Buttercream. Este o crema dificila, care cere “muschi”, astfel incat va trebui sa scriu un post special numai pentru ea. Practic, se bate mai intai o bezea din albusuri si zahar, in care incepe sa se adauge unt moale. Problema este ca trebuie frecata foarte mult timp si de multe ori se taie. Incerc sa scriu o postare pe tema cat mai curand posibil!
    Te imbratisez si ma bucur tare mult ca mi-ai scris si ca ai facut cupcakesii cu cel mic :)
    Love, Andie

    • Tocmai intram sa spun ca merge perfect cu 100ml ulei. Data viitoare incerc cu 80 :). Din zahar nu pot taia, am pus brun si e exact cat trebuie, nu simti deloc ca-s dulci. De data asta am pus ghimbir, vreo 2 cm si e mult mai buna. Nucsoara asa, un praf acolo, nu prea pot sa zic ca-mi place.

      Trebuie sa le incerc si pe cele cu sfecla. Si o sa mai incerc stir fry cus-cus, fi-miu e innebunit dupa cus-cus, il mananca cu paine. O sa caut sa vad ce retete cu legume mai ai, in orice caz sanatoase, fara prajeli, etc.

      Tia-m mai scris la post-ul cu sucul verde. Intru sa vad daca ai reusit sa-mi raspunzi.

      Multumesc de retete
      :)

  4. Buna, Andie! Vreau sa fac cupcakes -urile pt ziua fetitei mele care face un an si as vrea sa inlocuiesc zaharul cu o banana si niste curmale, poate suplimentand cu un mic de faina. Tu ce parere ai, crezi ca ar fi in regula? Multumesc, cu drag, Anca!

    • Anca, eu cred ca ar fi in regula. Sincer, eu n-am mai incercat pana acum niciodata, insa nu vad de ce nu ar iesi bine. Punand banana, nu stiu daca trebuie sa mai pui si un plus de faina, eu as incerca mai intai asa. Eventual testeaza pe jumatate de portie. Te pup!

    • Anca, daca nu sunt foarte pufosi e posibil sa-i fi lasat la copt un pic prea mult. Ei teoretic ar trebui sa fie super soft si moi, asta e ceea ce ii face asa speciali :)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here