Ei bine, da! Cat credeati ca o sa rezist departe de cuptor si tavile mele de prajituri??? Dupa doua saptamani fara zahar, m-am gandit ca e momentul sa condimentez abstienta asta auto-impusa si deloc frustranta cu o prajitura cu fructe de padure in care sa adaug, in loc de zahar, ceva mierica. Mi-a iesit o prajitura interesanta, cu gust de tara, de seara de toamna pe pridvor, ceai si turta dulce. Recunosc, daca as fi pudrat cu zahar pudra ar fi aratat genial.
Interesant e ca n-am avut o reteta anume, am combinat din capul meu, in felul urmator:
250 g faina
100 ml miere
75 ml ulei vegetal
150 ml lapte
2 oua
un praf de sare
1 lingurita bicarbonat de sodiu
fructe de padure
Am amestecat toate ingredientele intr-un bol, am pus in tavile unse cu ulei si am dat la copt. Iata ce a iesit: