Valcea. The land of opportunities, Dacos, driedfruits.ro, Oltchim and Anton Pann. And, of course, me. In minunata Valcica, prin care trece Oltul, frumos curgator si limpede ca cristalul, salasuieste una bucata mama, BA, MA, PhD, Hon. Causa in gatit si iubit puradei si alte vietati simpatice. Aceasta mama necrutatoare cu foamea face o tocanita de cartofi de-ti lingi degetele, iti bati copiii si mai ceri o portie. Mie tare-mi place, ca nu pune faina in ea, si totusi reuseste de fiecare data sa obtina un sos gros si bun de te unge pe gat, nu alta! Am aflat si secretul lui, insa toate la timpul lor. Back to the basics.
Ingrediente
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 5-6 cartofi medii
- 2 rosii la bulion
- 1 lingura pasta de tomate
- 2 foi dafin
- marar tocat
- ulei de masline
- apa cat sa acopere legumele, dar sa nu le depaseasca
- sare si piper dupa gust
Metoda
- Se curata legumele si se taie: cartofii si ceapa cubulete, morcovii rondele. Intr-o cratita inalta se toarna uleiul si se pun legumele la calit cateva minutele, acoperite cu capac. Amestecam din cand in cand.
- Cand s-au inmuiat putin, adaugam apa fierbinte cat sa le acopere, dar nu sa depaseasca, apoi sarea si piperul, impreuna cu frunzele de dafin.
- Cand s-au patruns (deci spre sfarsit) adaugam rosiile din bulion si pasta de tomate, amestecand usor. Asta pentru ca pasta de tomate, se stie, impiedica fierberea potrivita a cartofilor. Lasam sa dea cateva clocote, apoi stingem focul. Cu o furculita maruntim bine cativa cartofi, astfel incat piureul obtinut sa se amestece cu restul de lichid si sa formeze un sos gros. Adaugam mararul, scoatem foile de dafin, amestecam bine, si gata!
Simplu si de efect, fel de baza vegetarian, low cost, big taste.
Love and potatoes,
Andie
Valcea. The land of opportunities, Dacos, driedfruits.ro, Oltchim and Anton Pann. And, of course, me. In minunata Valcica, prin care trece Oltul, frumos curgator si limpede ca cristalul, salasuieste una bucata mama, BA, MA, PhD, Hon. Causa in gatit si iubit puradei si alte vietati simpatice. Aceasta mama necrutatoare cu foamea face o tocanita de cartofi de-ti lingi degetele, iti bati copiii si mai ceri o portie. Mie tare-mi place, ca nu pune faina in ea, si totusi reuseste de fiecare data sa obtina un sos gros si bun de te unge pe gat, nu alta! Am aflat si secretul lui, insa toate la timpul lor. Back to the basics.
Ingrediente
2 cepe
2 morcovi
5-6 cartofi medii
2 rosii la bulion
1 lingura pasta de tomate
2 foi dafin
marar tocat
ulei de masline
apa cat sa acopere legumele, dar sa nu le depaseasca
sare si piper dupa gust
1. Se curata legumele si se taie: cartofii si ceapa cubulete, morcovii rondele. Intr-o cratita inalta se toarna uleiul si se pun legumele la calit cateva minutele, acoperite cu capac. Amestecam din cand in cand.
2. Cand s-au inmuiat putin, adaugam apa fierbinte cat sa le acopere, dar nu sa depaseasca, apoi sarea si piperul, impreuna cu frunzele de dafin.
3. Cand s-au patruns (deci spre sfarsit) adaugam rosiile din bulion si pasta de tomate, amestecand usor. Asta pentru ca pasta de tomate, se stie, impiedica fierberea potrivita a cartofilor. Lasam sa dea cateva clocote, apoi stingem focul. Cu o furculita maruntim bine cativa cartofi, astfel incat piureul obtinut sa se amestece cu restul de lichid si sa formeze un sos gros. Adaugam mararul, scoatem foile de dafin, amestecam bine, si gata!
Simplu si de efect, fel de baza vegetarian, low cost, big taste.
Love and potatoes,
Andie