Tarte Tatin

0

Inca de saptamana trecuta v-am ramas datoare cu o Tarta Tatin. Am pus pozele pe Feisbuc si apoi m-am facut ca ploua, dar, desigur, am avut scuze intemeiate. Desi acum e prematur sa va povestesc, pot doar sa va promit ca va pregatesc surprize-surprize Andreea Marin-style. Nu, nu va veti reuni cu ceapa dupa 20 ani de convietuire pe alte continente. Mai incercati.

Intre timp, maru’n placinta loveste din nou. De data asta uns, gelat, caramelizat, fierbinte si umed. Versiunea mea de Tarta Tatin se face atat de simplu si e atat, dar ATAT de aromata incat se califica perfect in categoria desert-rasfatat-de-week-end.

Tarta Tatin

Tarta Tatin

Ingrediente

  • 3 mere mari, preferabil soiuri diferite si dulci si acrisoare
  • 1 lime
  • 100 g zahar + extra pentru amestecat cu merele
  • scortisoara
  • 1 aluat de foietaj de 400 g

Metoda

  1. Curatam merele de coaja, scoatem cotorul si le taiem feliute subtirele. Le asezam intr-un bol mare si le amestecam cu zeama si coaja de lime, scortisoara si cateva linguri de zahar, astfel incat sa se imbrace bine.
  2. Intr-o tava ceramica rotunda de placinta presaram 100 g zahar, apoi asezam in ordine feliutele de mar. Dam la cuptor la foc mare pana merele se inmoaie si zaharul se caramelizeaza.
  3. Cu ajutorul manusilor de bucatarie scoatem vasul din cuptor iar deasupra asezam aluatul de foietaj, presand bine pe margini cu o lingura de lemn ca sa cuprinda merele.
  4. Dam la cuptor pana se coace aluatul si devine aramiu. Atentie! El va parea facut si dupa 15 minute, dar lasati-l mai mult, veti vedea ca el se umfla si mai tare si va ajunge la culoarea potrivita.
  5. Cand e gata, scoatem vasul de ceramica, il acoperim cu un platou si apoi rasturnam prajitura, astfel incat partea cu mere sa ajunga sus - evident, ne ajutam din nou de manusile de bucatarie ca sa nu ne ardem.
https://www.andie.ro/2012/05/12/tarte-tatin/

A fost usor, sau a fost usor? Piece of… apple :)

Va pup si abia astept sa va dau noutati, asa ca fiti pe faza.

Love and Tatin!


SHARE

1 COMMENT

  1. Eh-he-he Anddie…asta da desert-rasfatat-de-week-end!!!!
    Imi place :-) mai ales ca-i super rapid (timpul asta,parca nu-mi ajunge in veci:-( )
    Arata foarte fain.
    Urarea din biletel mi-as dori sa fie reala,din pacate la noi se arata a rainy & cloudy day :-(Maybe next week.
    Eu astept noutati,deci I’ll stay tuned ;-)
    Pusicel …moaaa!

    • Da, mai, timpul asta… OF. Stii ce cred eu Angi? Ca trebuie sa invatam sa prioritizam mai bine. Adica sa eliminam din chestiile in plus care ne acapareaza din timpul pentru chestiile importante. Or something :)
      Eu una asta am de gand sa fac. Moooama cate am de impartasit cu voi despre planurile mele! Incep de maine, usor-usor, hihi :)
      Te pup Angi draga mea, fierce and love, fierce and love!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here