Imi plac de nu mai pot cartofii noi. Ii mananc cu coaja – but hei, eu oricum mananc TOTI cartofii cu coaja – fierti, copti, ciorbiti, in orice forma posibila. Singurul meu regret este ca se trec asa repede si nu apuc sa ma indop cu ei pana la epuizare. E drept ca pot fi considerati prea fragezi pentru copt, da’ mie zau daca-mi pasa.
Nu va asteptati la ceva senzational: reteta in sine e cat se poate de simpla. Tavalim indivizii prin ulei de masline si condimente si-i prajim la temperatura a mai mare care se exista la cuptorul din dotare. Ce-mi place la ea e faptul ca e atat de consistenta, ca se face usor si n-ar trebui sa lipseasca din retetarul nimanui care vrea sa o lase mai moale cu prajelile.
Ingrediente
- 1/2 kg cartofi noi in coaja
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare de mare
- 1 lingurita curry
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1/2 lingurita piper negru
- 1/2 lingurita chilli
- 5 catei de usturoi zdrobiti
Metoda
- Spalam bine cartofii si ii frecam cu un buretel de vase nou, sa indepartam pamantul. Pe cei mai mari ii taiem in jumatate.
- Ii asezam intr-o tava mare anti-aderenta, ii amestecam cu uleiul, usturoiul si restul condimentelor si dam la cuptorul preincalzit la temperatura maxima.
- In 30 minute sunt gata.
Evident ca puteti adauga orice combinatie de condimente, arome, maioneze, sosuri va plac voua. Eu fiind mare fan curry nu mi-i pot imagina fara, asa ca v-am propus o combinatie de baza. Imi mai place si aia in care pun mustar si rozmarin, miam-miam! Astept cu nerabdare si variantele voastre, asa ca nu ezitati sa ma trageti de maneca sa-mi propuneti o treaba si mai misto.
Love and new potatoes!
Deliciosi! :*
Simplu dar atat de bun!
Exact asa. :)
Foarte buni! Cam asa prepar si eu cartofii noi, doar ca eu nu folosesc chilli deoarece fetitele mele nu-l apreciaza. Dar in schimb, pun rozmarin si/sau cimbru. Sunt super alaturi de o salata de varza cu morcov si/sau marar verde.
Fix, fix, fix asa! La faza cu salata nu mi-a venit a crede, si eu ii mananc exact la fel! Mirela, I think we have a connection.
Incepe sa sune ciudat, dar crede-ma ca avem mult mai multe lucruri in comun. De exemplu pasiunea pentru “joaca cu pasta de zahar”. Dincolo de gluma, weekendul asta e sesiunea de gatit vegetarian? Sa faci poze multe.
Ce misto :) Da, duminica e atelierul. Tu de ce nu vii? Ar fi fain sa te si cunosc :)
”Indivizii” arata beton!!!
Io nu vin cu nicio parere ca mie-mi plac asa cum i-ai facut tu :-)
Inca n-am mancat cartofi anu; asta,pe cuvant ca n-am vazut inca,ce-i drept nici nu m-am uitat dupa ei..upss..
Bye Anddie,e ultimul comment pe azi,see you!!!
Aaaa. Nu se poate asa ceva. In piata cu tine, domnisoara! Pai cartofii astia minunati n-or sa dureze o vesnicie!
Si eu m-as indopa cu ei mult si bine , dar tre sa ne multumim cu putin se pare !! :((( I-ai incercat cu leurda amestecata cu sare grunjoasa si presarata deasupra ? Sunt dementiali !!!
Nu! Dar usturoi si sare pe cartofi? Cand a dat asta gres vreodata?!?!
I-am facut aseara! Super mega extra deliciosi! I-am papat cu salata de varza cu ceapa verde si marar!
Sami, ce bucurie matinala mi-ai cauzat :) Cel mai mult ma bucur cand imi scriu oamenii care nu au neaparat blog culinar, dar au placerea de a gati si incerca lucruri noi. Si cand le mai si plac retetele mele… atunci sa te tii, bucurie maxima!
Te pup si te mai astept pe la mine – eventual cu feedback: ce ai mai incercat, ce ti-a iesit, ce nu, poate si cu sugestii de imbunatatire?
XO,
Andie
Iti multumesc, draga Andie, ca m-ai salvat de la infometare. Era sa ma prapadesc, ca zau daca stiam ce sa mai azvarl in stomac. Mi-au lipsit cartofii copti! :-D
:)) Noroc cu cartofii copti. Always a win!
[…] Cartofeala lui Andie e la o aruncătură de click. […]