Cartofi noi copti/ Roasted new potatoes

16

Imi plac de nu mai pot cartofii noi. Ii mananc cu coaja – but hei, eu oricum mananc TOTI cartofii cu coaja – fierti, copti, ciorbiti, in orice forma posibila. Singurul meu regret este ca se trec asa repede si nu apuc sa ma indop cu ei pana la epuizare. E drept ca pot fi considerati prea fragezi pentru copt, da’ mie zau daca-mi pasa.

Nu va asteptati la ceva senzational: reteta in sine e cat se poate de simpla. Tavalim indivizii prin ulei de masline si condimente si-i prajim la temperatura a mai mare care se exista la cuptorul din dotare. Ce-mi place la ea e faptul ca e atat de consistenta, ca se face usor si n-ar trebui sa lipseasca din retetarul nimanui care vrea sa o lase mai moale cu prajelile.

Cartofi noi copti

Cartofi noi copti

Ingrediente

  • 1/2 kg cartofi noi in coaja
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1 lingurita curry
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 1/2 lingurita chilli
  • 5 catei de usturoi zdrobiti

Metoda

  1. Spalam bine cartofii si ii frecam cu un buretel de vase nou, sa indepartam pamantul. Pe cei mai mari ii taiem in jumatate.
  2. Ii asezam intr-o tava mare anti-aderenta, ii amestecam cu uleiul, usturoiul si restul condimentelor si dam la cuptorul preincalzit la temperatura maxima.
  3. In 30 minute sunt gata.
https://www.andie.ro/2012/05/23/cartofi-noi-copti/

Evident ca puteti adauga orice combinatie de condimente, arome, maioneze, sosuri va plac voua. Eu fiind mare fan curry nu mi-i pot imagina fara, asa ca v-am propus o combinatie de baza. Imi mai place si aia in care pun mustar si rozmarin, miam-miam! Astept cu nerabdare si variantele voastre, asa ca nu ezitati sa ma trageti de maneca sa-mi propuneti o treaba si mai misto.

Love and new potatoes!


SHARE

16 COMMENTS

  1. Foarte buni! Cam asa prepar si eu cartofii noi, doar ca eu nu folosesc chilli deoarece fetitele mele nu-l apreciaza. Dar in schimb, pun rozmarin si/sau cimbru. Sunt super alaturi de o salata de varza cu morcov si/sau marar verde.

    • Fix, fix, fix asa! La faza cu salata nu mi-a venit a crede, si eu ii mananc exact la fel! Mirela, I think we have a connection.

      • Incepe sa sune ciudat, dar crede-ma ca avem mult mai multe lucruri in comun. De exemplu pasiunea pentru “joaca cu pasta de zahar”. Dincolo de gluma, weekendul asta e sesiunea de gatit vegetarian? Sa faci poze multe.

  2. ”Indivizii” arata beton!!!
    Io nu vin cu nicio parere ca mie-mi plac asa cum i-ai facut tu :-)
    Inca n-am mancat cartofi anu; asta,pe cuvant ca n-am vazut inca,ce-i drept nici nu m-am uitat dupa ei..upss..
    Bye Anddie,e ultimul comment pe azi,see you!!!

    • Aaaa. Nu se poate asa ceva. In piata cu tine, domnisoara! Pai cartofii astia minunati n-or sa dureze o vesnicie!

  3. Si eu m-as indopa cu ei mult si bine , dar tre sa ne multumim cu putin se pare !! :((( I-ai incercat cu leurda amestecata cu sare grunjoasa si presarata deasupra ? Sunt dementiali !!!

    • Sami, ce bucurie matinala mi-ai cauzat :) Cel mai mult ma bucur cand imi scriu oamenii care nu au neaparat blog culinar, dar au placerea de a gati si incerca lucruri noi. Si cand le mai si plac retetele mele… atunci sa te tii, bucurie maxima!
      Te pup si te mai astept pe la mine – eventual cu feedback: ce ai mai incercat, ce ti-a iesit, ce nu, poate si cu sugestii de imbunatatire?
      XO,
      Andie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here