Mancare de mazare cu dor de copilarie

0

Eu sunt unul din acei copii care a plecat de acasa la 18 ani si nu s-a mai intors. Pregatindu-ma pentru viata de adult aflat pe cont propriu, am luat cu mine un carnetel vechi si ponosit in care am scris vreo 10 retete de supravietuire in caz de dor de casa, adica toata intelepciunea, bunatatea si dragostea mamicii mele in bucate. De fiecare data cand il citesc ma apuca nostalgia si mi se topeste inima cand imi vad scrisul marunt si explicatiile atat de precise si totusi atat de simple care alcatuiau reteta de supa de galusti, varza calita sau… mancare de mazare.

Cat de putine stiam despre lume, despre bucatarie si despre viata! Cate sperante si visuri si carari neasteptate speram sa strabat! Dar, cum tare bine mi-a zis o prietena draga de curand: n-ar trebui sa ne grabim atat de tare si cu pasi asa mari sa ne indeplinim toate visele acum. Avem o viata atat de lunga inainte si, daca le epuizam pe toate in tinerete, ce vom face la 70 ani? Da, stiu, vom gasi altele, veti zice. Si totusi… si totusi.

Asa se face ca astazi, cand am zarit in piata pastaile astea de mazare verzi si pocnind de prospetime si tinerete, nu m-am putut abtine sa nu iau un kilogram si sa il transform in cea mai usoara si gustoasa mancare a primaverii tarzii. Pentru ca mi-e dor de mama, de casa si de copilaria mea cu multe vise.

Mancare de mazare

Mancare de mazare

Ingrediente

  • 1 kg mazare in pastai
  • 1 morcov tanar
  • 1/2 ceapa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cana mare de apa fierbinte
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de piper
  • 1 legatura marar

Metoda

  1. Scoatem mazarea din pastai si o spalam bine.
  2. Intr-o craticioara incingem uleiul de masline si apoi calim ceapa tocata marunt pana devine usor aramie. Adaugam rondelele de morcov, mai calim un minut si apoi turnam apa clocotita. Adaugam mazarea, praful de sare si fierbem la foc mediu. Legumele se vor patrunde foarte repede datorita prospetimii lor, asa ca nu stati prea mult timp departe de mancare (15-20 minute, depinde de foc).
  3. Cand s-au fragezit, adaugam pasta de tomate, mai dam un clocot si stingem focul. Presaram piperul si mararul tocat si-i gata.
https://www.andie.ro/2012/06/04/mancare-de-mazare-cu-dor-de-copilarie/

Simpla, buna, frumoasa, gustoasa, cu ingrediente la indemana. Stiu ca-i o reteta clasica, insa poate ca astea se regasesc cel mai des in meniul nostru. Si daca classic is your thing, poate vrei sa mai cauti in coltul stanga sus din bara de meniu a blogului, la tab-ul RETETE, unde vei gasi multe minunatii neasteptate.

Love and spring and green and peas and love!

1 COMMENT

  1. Eine blitzăn. Cam scumpicel. Acuma visez la lumina continua si un obiectiv macro, dar tac chitic pentru ca trebuie sa prioritizez si tocmai mi-am convins consortul sa accepte renovarea totala a bucatariei, which includes a brand new oven! Btw, any advice? :)

      • Si eu tot un obiectiv fix am, tot 1.8. Lumina continua am vrut sa-mi iau si eu, insa am avut de ales intre ea si blitz, si am optat pentru blitz. Acum mi-a intrat in cap ca vreau un obiectiv macro, deci cred ca lumina continua iar o va lua in freza :)

  2. Da da da! Si mie imi aduce aminte de copilarie mancarea asta. Cam pe vremea asta mirosea tot blocul meu a mazare cu marar, iar eu eram foarte fericita cand se gatea la mine acasa fiindca nu ma mai fortau sa mananc carne in ziua aia :)
    Multumesc mult pentru comentariul de be blogul meu, l-am citit cand m-am trezit de dimineata, de pe telefon, cu un ochi deschis doar si mi-a luminat toata ziua. Ma bucur, de asemenea, ca am descoperit inca o vegetariana cu superblog. Pozele de mai sus sunt foarte apetisante, imi vine sa le mananc! Ma bucur sa te cunosc (chiar daca doar virtual deocamdata) si…keep in touch!

    • Yeeey! Ce ma bucur :) Ca sa reproduc un mare citat de film: “this could be the beginning of a beautiful friendship” :)
      Anda, cred ca avem atatea sa impartasim si sa ne spunem.. pfuai. Pana una alta, te astept la Provocarea Dulce Romanie, caci luna asta o gazduiesc eu si am ales.. ta da! Preparat vegetarian! So let’s knock their socks off!!
      Te pup!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
https://www.google.com/recaptcha/api.js?onload=wpcaptcha_captcha&render=6LfUsDApAAAAABKToguGl1jQ8O7k7sKjiBBq_aoW&ver=1.23

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.