It’s amazing how much I love pies. Mai ales daca au aluat vegan, de care m-am indragostit iremediabil, cred ca din cauza ideii ca nu are unt, deci placerea mea e ceva mai nevinovata. Pur si simplu nu ma pot opri din facut tarte, iar mai nou am inceput sa experimentez si am facut un aluat cu faina integrala care m-a vrajit si mai mult, caci imi pare mai gustos si mai bogat. Tartele de azi sunt mini si pot fi servite la orice petrecere vreti voi, prietenii vor fi absolut incantati, garantez. Crema este un amestec spumos de porumb si ou, condimentata delicat si insotita de gustul sublim al cepei verzi proaspete. Love at first bite.
Ingrediente
- 200 g faina integrala de grau
- 100 g unt de cocos (sau alt ulei vegetal gras)
- 1 praf sare
- 2 lingurite ierburi de provence
- 4 linguri apa rece din frigider
- 1 conserva medie de porumb (375 g)
- 2 oua
- 4 linguri rase smantana de capra
- 1 ceasca branza de capra rasa
- 2 cepe verzi
- piper negru macinat
- optional, alte condimente - paprika afumata, oregano, marar, etc.
Metoda
- In robotul mare cu lama S mixam toate ingredientele pentru aluat mai putin apa, pana se formeaza un amestec faramicios. Adaugam apa si mai mixam putin cat sa se inglobeze si sa se lege.
- Ne ajutam de maini pentru a strange toate ramasitele de aluat si a forma o bila omogena din continutul amestecat in robot.
- Intindem aluatul pe o suprafata non-aderenta (blat, plansa de silicon, plastic) presarand foarte putin cu faina pentru a nu se prinde de facalet sau blat.
- Cu ajutorul unei forme rotunde cu diametru de 10 cm (poate fi si un pahar sau cana mare) taiem cerculete din aluat, pe care le asezam intr-o tava de muffins, formand astfel carcasa de mini-tarta. Preferabil ar fi ca forma sa fie de silicon, pentru a putea fi scoase mai usor dupa.
- Resturile de aluat se refolosesc si se reintind formand alte carcase, pana la terminarea aluatului. Ar trebui sa avem fix 12 bucati. Acestea se inteapa pe fund cu o furculita si se dau la congelator.
- In acelasi robot (pe care nu il mai clatim, nu e nevoie) turnam continutul conservei de porumb (cu tot cu lichidul in care a stat) si ouale si mixam bine, pana obtinem o crema aerata. E ok daca mai raman mici resturi de porumb nepulverizate.
- Adaugam smantana si condimentele si mai mixam putin.
- Separat tocam ceapa verde, apoi o amestecam in continut.
- Scoatem tava cu carcase din frigider si le umplem cu lichidul obtinut, presarand deasupra branza rasa. Dam la cuptorul preincalzit la 180 C cu venitaltie timp de 25-30 min. sau pana cand se incheaga si se aramesc usor.
Lasam tartele putin la racit, le presaram cu ceapa verde tocata si apoi le scoatem usor din forma de silicon si le devoram. Merg cu salata, dar mie mi-au placut nespus alaturi de cateva ridichi proaspete cu sare, sa fac crant-crant si sa chicotesc de fericirea primaverii. E drept, eu nu sunt mare fan porumb, de aceea data viitoare cred ca voi pune si usturoi si voi creste cantitatea de condimente, ca sa nu mai simt asa puternic gustul dulce al porumbului, dar au fost oricum divine.
Love and creamed corn baby!
Arata minunat si sunt sanatoase. In curand sigur voi incerca si eu mini-tartele!
Eu zic ca vor fi super bune ‘;)
Sunt ffff frumusele !!
PS .Imi place lemnul acela sters pe alocuri !! ;)
Lemnul ala sters pe alocuri e o tava de metal ciuruita de mine fara intentie :)
oh, ce frumoase sunt! <3
Si foarte bune!
sunt convinsa! Pe langa faptu lkca blogul arata cel putin la fel de … delicios <3
Te imbratisez si profit de ocazie sa-ti urez mult, mult, mult succes!
Sa fie! Sa ne fie bine tuturor! Eu ma simt tare bine in noul format, sper sa va placa si voua :)
Daca inlocuim untul de cocos see you ulei vegetal, tot 100 g se pun?
Da Lili, se poate, dar ai grija sa fie un ulei mai gras (adica preferabil nu de floarea soarelui, mai bine masline). E posibil sa fie nevoie sa mai adaugi o lingura de apa, vezi cum e consistenta. Te pup.
Abia astept sa incerc si eu aluatul tau vegan, mai ales ca-s moarta si eu dupa untul de cocos (il pun si-n ceaiul verde, cate un pic, pe model indian) :)
Gata, ma pun in weekend si fac si eu vreun quiche ceva cu aluatul asta.
Te imbratisez, lovely!
Draga mea, cine l-a incercat tare fericit a ramas :) Astept poze si impresii!
Reusesti sa faci iste poze pline de poveste…asa de mult imi place sa le privesc si retetele tale sunt si arata delicios.
Aww. Sa stii ca asta urmaresc, si asa ma bucur in sufletul meu cand aud ca am facut macar un om fericit, ca l-am dus un pic in lumea mea, ca a uitat de restul… Hugs Macy!