Nu stiu ce-o fi cu mine, ca tot impotriva curentului sunt. Sau mai bine zis, a frigului: desi afara e vreme de octombrie tarziu, eu ma incapatanez sa fac bauturi reci. Traiasca mexicanii, ca daca nu erau ei, mie nu-mi trecea prin cap sa pisez pepene cu apa, miere si lamaie.
Ingrediente pentru 1,5 l
2 felii mari de pepene rosu, curatate bine de seminte
1 lingura miere
500-600 ml apa, din care 200 ml calduta
zeama de la 1-2 lime
gheata si frunzulite de menta pentru servit
1. Intr-o canuta amestecam mierea si apa calduta – toata schema e pentru ca mierea sa se dizolve mai bine.
2. Intr-un blender (sau cu un robotel cu picior) amestecam restul ingredientelor, mai putin gheata si menta, care-s pentru servit.
3. Strecuram amestecul printr-o sita fina si bem, bem de nu ne mai oprim!
Tineti minte – cantitatile de mai sus sunt aproximative – e posibil ca gustul vostru sa ceara mai multa miere, mai mult pepene, mai multa lamaie, sau mai putina, etc. Adaptati, nu va lasati descurajati!
Cu drag,
Andie