Agua fresca din pepene rosu

0
Agua fresca din pepene rosu

Nu stiu ce-o fi cu mine, ca tot impotriva curentului sunt. Sau mai bine zis, a frigului: desi afara e vreme de octombrie tarziu, eu ma incapatanez sa fac bauturi reci. Traiasca mexicanii, ca daca nu erau ei, mie nu-mi trecea prin cap sa pisez pepene cu apa, miere si lamaie.

Ingrediente pentru 1,5 l

2 felii mari de pepene rosu, curatate bine de seminte

1 lingura miere

500-600 ml apa, din care 200 ml calduta

zeama de la 1-2 lime

gheata si frunzulite de menta pentru servit

1. Intr-o canuta amestecam mierea si apa calduta – toata schema e pentru ca mierea sa se dizolve mai bine.

2. Intr-un blender (sau cu un robotel cu picior) amestecam restul ingredientelor, mai putin gheata si menta, care-s pentru servit.

3. Strecuram amestecul printr-o sita fina si bem, bem de nu ne mai oprim!

Tineti minte – cantitatile de mai sus sunt aproximative – e posibil ca gustul vostru sa ceara mai multa miere, mai mult pepene, mai multa lamaie, sau mai putina, etc. Adaptati, nu va lasati descurajati!

Cu drag,

Andie

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.