Un burger, doi burgeri

4

Astazi vreau sa va povestesc despre cat imi place mie uneori sa ma simt normala cand merg la restaurant. Nu ma intelegeti gresit, nu consider stilul meu de viata si dieta mea ca fiind ceva anormal, anormal este sa nu gasesc nimic de mancare cand ies in oras sau sa gasesc numai mancare proasta. Asta pentru ca eu, in sufletul meu, consider ca trebuie sa fie loc pentru toti, mai ales in conditiile in care mancatul de legume si fructe proaspete ar trebui sa fie o prioritate pe agenda nationala de sanatate.

Imi aduc aminte ce fericita am fost acum multi ani, in timpuri imemoriale, cand in meniurile multor restaurante incepeau sa se strecoare pizzele vegetariene sau cand a aparut falafelul la Spring Time (asta e mai recent). Sufar si azi ca la Ikea nu exista crenvusti vegetarieni si ca de fiecare data cand mergem acolo trebuie sa ma uit cu invidie la iubi cum mananca pe nerasuflate 3-4 bucati, cu mustar si ketchup. Nu-l invidiez ca mananca mancare proasta, invidiez faptul ca eu daca as vrea sa mananc alaturi de el n-as avea ce (ma refer la varianta to-go).

Desi in ultimul timp s-a inmultit numarul restaurantelor vegetariene iar optiunile pentru noi sunt din ce in ce mai variate, aveam si eu un of pe suflet care ma dureeeeaaa, ma dureeeaaa. Frate, nimeni nu vindea burgeri vegetarieni/vegani cu cartofi prajiti. Aceasta frustrare mi se accentua indeosebi atunci cand ma duceam cu fetele la Simbio si, desi aveam de unde alege mancare bine mersi, iaca fix burgeri veg nu aveau. Toata lumea isi lua si murea de placere, eu de invidie (repet, nu de invidia unui burger cu carne, ci de invidia mancatului unui burger in sine).

Ei bine, vreau sa va anunt ca acum vreo doua saptamani universul m-a luat total prin surprindere. A inceput la London Street Bistro, unde am dat o tura cu iubitii mei fellow bloggers sa gustam noul meniu.

_DSC1690

In noul meniu, stupoare! – Rachel bagase un burger de sfecla acompaniat de salata si, la cererea mea, cartofi copti la cuptor cu rozmarin care nu este facut de mcdonalds. Baaaai, ma lasi! Imi aduc aminte cu o placere usor coplesitoare satisfactia pe care am simtit-o cand a aparut burgerul meu si toata masa a scos o exclamatie de surprindere (pentru ca nimeni nu-si mai comandase burger si pentru ca arata genial). Cand au constatat ca e burger veg, exclamatia s-a dublat, iar eu m-am tavalit pe jos de satisfactie.

_DSC1704

LDB_mic-83
Foto credit – Catalina Zaharescu, Kiss the cook

Burgerul a venit insotit de un cuscus revigorant si o salata proaspata, dar, cum am zis, eu am cerut si cartofii aia geniali cu rozmarin langa si nu mi-a parut rau deloc. Ce m-a impresionat cel mai tare la acest burger? No. 1 – chifla. Facuta in casa, era de o prospetime si o savoare fantastica, pur si simplu nu m-am putut satura de ea.

No. 2 – chutney-ul dinauntru. La inceput nu mi-am dat seama cat de mult m-a impresionat prezenta chutney-ului, pentru ca burgerul in sine, fiind facut din sfecla, era usor dulceag si el. Stand eu si meditand acasa, mi-am dat seama ca acel ceva magic care pur si simplu a facut burgerul sa straluceasca a fost fix asta: chutney-ul! Rachel are la vanzare provizii intregi de chutney facut de ea, din gutui (marea ei pasiune), prune, etc. Cu greu am reusit sa mananc tot, a fost foarte satios si hranitor.

_DSC1691

Iubitii mei prietei au incercat si un risotto de sfecla foarte bun, caruia i-am pus si eu gand rau data viitoare, daca reusesc sa ma abtin de la burger. Mi-a placut ca in meniu exista la fiecare fel optiuni vegetariene si vegane, puse acolo cu o naturalete dezarmanta, ca si cum sa vrei sa mananci vegerarian gustos nu e un moft, ci o un lucru cat se poate de firesc. Way to go Rachel!

lse1

Apoi a venit desertul, o frenezie de algeri – inghetata, tarte, parfait-uri, o nebunie. Ce va pot spune, cu mana pe inima, e ca felul care m-a impresionat cel mai mult – un parfait de mango, portocale si sofran – nu se afla in poze, insa daca mergeti la Bistro neaparat sa-l comandati, neaparat-neaparat. Iti lasa un aftertaste in gura de ramai prost.

_DSC1711 _DSC1708 _DSC1710 _DSC1707

Ei bine, dragii mosului, la nici doua zile dupa, ma nimeresc la proaspatul deschis Simbio, in aceeasi formula de fellow bloggers pusi pe treaba. Ne primesc fetele ca pe niste printisori, ne desfata cu sandvisurile lor delicioase (v-am spus cat de mult il iubesc pe ala vegan??), cu maslinele alea impecabile murate in ceva de portocala, o nebunie, si, cand colo, la felul principal – ce sa vad? Burger de quinoa!! Bitch please!

Foto credit Catalina Zaharescu Kiss the cook
Foto credit Catalina Zaharescu Kiss the cook

Burgerul asta a venit de la sine cu garnitura de cartofi copti (sau oare am behait eu dupa ei disperata? acest amanunt s-a pierdut in negura berii fara alcool) si a fost genial. Foarte satios, n-am putut sa-l termin desi am incercat din rasputeri (poate o fi fost devina si sandvisul dinainte). Atat de tare m-a dat gata incat n-am putut sa mai prestez la desert decat o biata inghetata de vanilie, care a fost ATAT de buna ca era cat p-aci sa ling paharul in vazul mesenilor siderati. M-am abtinut, ca abia terminasem de mancat burgerul in care imi bagasem toata fata si avusesem deja proasta inspiratie sa vorbesc cu gura plina si sos pe fata. Este o adevarata incantare sa ma vezi mancand.

Stiu ca au umblat pe net cateva articole ale unor persoane dezamagite de mancarea de la noul Simbio. Eu personal nu pot sa relatez nimic asemanator, pentru ca experienta mea a fost una pozitiva si incarcata de fericire si asteptari implinite. Dar mai stiu si ca dureaza pana rodezi o echipa, pana pui la punct micile detalii si mai stiu si cat muncesc fetele de acolo ca sa iasa totul bine. Nu e usor. Eu nu-mi pierd nici increderea nici iubirea pentru mancarea si atmosfera de acolo – btw, au un community table, adica o masa la care te asezi si mananci alaturi de straini, ceea ce mi se pare foarte mistoooo. Si nu se fumeaza unde se mananca frate! Nu se fumeaza!!!! Hallelujah!!! Au o camera pentru fumatori la subsol, dar in sala principala nu se fumeaza si bucataria e la vedere.

Si pentru ca azi e ziua Danei, unul din pilonii de baza ai acestui loc minunat, ma alatur corului de uraciosi de la-multi-ani si iti zic, draga noastra Dana, inca o data:

Cam atat despre mine si burgerii geniali din oras!

Love and veggie burgers!

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here