Joe Cross la Bucuresti, Andie la Sanatatea in Bucate, VEG Studio in pregatiri

2
Veg studio

Am o groaza de retete pozate si filmate si nu sunt in stare sa le pun pe blog. Explicatia e simpla: de vreo luna de zile sclavagesc pe plantatie la VEG Studio, spatiul vietii mele pe care il planuiesc cu Cata Zaharescu de ne-au iesit noi peri albi in cap. Avem gradina mare – suna romantic, nu? Realitatea e ca am sapat la ea de n-am reusit sa-mi scot pamantul de sub unghii 5 zile (foarte, foarte sexy), am declarat razboi nenorocitilor alora de melci care apar dupa ploaie si-mi mananca rasadurile si am decis ca lumbago-ul nu mai e un mit dupa 30 ani. Daca cineva se apropie de mine si ma atinge accidental eliberez norisori de chit si lavabila, parul meu nu mai poate fi descalcit iar privirea a devenit usor tulbure si rosiatica. And YET. N-am fost mai fericita in viata mea. Obosita, nauca, incoerenta, DAR FERICITA. In sfarsit o sa am loc de mese false, stative, lumini, cabluri, platouri cu mancare, recuzita and the works. IKIGAI! Studioul incepe sa prinda viata, la inceputul lui mai va fi gata, iar eu ma voi lansa din nou pe orbita :)

Pana atunci, doua lucruri:

1. JOE CROSS vine la Bucuresti

Joe, cel pe care l-am vazut cu placere in “Fat, Sick and nearly Dead”, revine cu un nou documentar “The Kids Menu”. În acest film, Joe se întâlnește cu experți, părinți, profesori, copii și ajung să realizeze că obezitatea infantilă nu este defapt PROBLEMA PRINCIPALĂ (THE BIG PROBLEM), ci un rezultat al mai multor factori și acțiuni dăunatoare pe care le repetăm zilnic. Iată cateva dintre ele:

  • Lipsa cunoștințelor în ceea ce privește alegerile alimentare.
  • Varietate mică de produse sănătoase și accesibile ca preț.
  • Influența negativă pe care o au oamenii din jurul nostru (părinți, profesori, prieteni, idoli), mai ales cei care au un rol important în creșterea și dezvoltarea noastră zilnică.

În acest documentar vom avea ocazia să vedem împreună programele educaționale puse în practică de mai multe școli, grădinițe din USA, dar și povestea câtorva familii care reușesc să fie un model educațional pe care noi toți ar trebui să îl urmăm, dacă nu o facem deja.

Puteti afla mai multe despre eveniment aici.

2. Maine ne vedem la Sanatatea in Bucate, pe Digi 24, cu Marius Tudosiei si Cata Zaharescu-Tiensuu

Bineinteles ca vorbim de VEG Studio, iar eu fac un cheesecake cu lemon curd de sta matza-n coada si Cata un ramen de incepe sa se si roteasca in ea! Don’t miss out, o sa fie misto, dam si tips and tricks despre fotografia culinara si viata de blogger :)

DSC_0314

Acestea fiind zise, inchei apoteotic cu indemnul sa dati like la pagina studioului, ca sa vedeti live ce minunatii o sa facem pe acolo. Promitem fotografii si evenimente tare frumoase si interesante pentru comunitatea VEG!

Love and Veg Studio!

 

2 COMMENTS

  1. Am urmarit filmul-documentar mentionat si de tine, cel al lui Joe Cross(“Fat, sick and nearly dead), chiar si partea a 2-a, cea aparuta in 2014. M-am uitat doar cu intentia de a capata cateva informatii si mi s-a parut de-a dreptul util.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.