Salata de quinoa si varza furajera (kale)

0

Ne-am intors din vacanta! Ca de obicei, am un vraf de poze neprelucrate, o gramada de povesti si idei de retete si sper sa am timpul necesar sa vi le spun pe toate. Insa, pana atunci, m-am gandit sa va las in compania unei retete pe care am facut-o inainte de a pleca, folosind un manunchi urias de varza furajera (kale) pe care l-am primit cadou de la Republica Bio si pe care n-am vrut sa-l fac nici smoothie si nici sa-l gatesc. Imi place usoara duritate a acestui tip de varza, gustul ei usor acrisor, crocanteala si culoarea intensa, asa ca de obicei prefer sa o mananc fix asa cum a lasat-o mama natura: cruda. M-am gandit sa o combin cu quinoa pentru ca fierbe foarte usor si e si ea, la randul ei, plina de nutrienti. Cum ar veni, am facut o SuperPowerSalad.

salata de quinoa-2

De la atelierele magice ale Andrei de la VEG Studio am invatat ca pot sa adaug suuuper rapid in salate mazare si porumb congelat: tot ce trebuie sa fac e fie sa le scot cu putin timp inainte pentru a ajunge la temperatura camerei (20-30 minute, in functie de sezon acest timp poate varia), fie sa le trantesc in cap putin apa fierbinte care sa le desfaca si bang! – diversitate si culoare in farfurie. Ca sa fiu sincera, mi-am dat seama ca prefer mazarea si porumbul congelat nu numai pentru ca s-ar zice ca legumele congelate isi pastreaza mai multe proprietati decat cele fierte, dar si pentru ca pot sa “reglez dozajul.” De cate ori nu vi s-a intamplat sa desfaceti o conserva de porumb si sa folositi doar jumatate din ea, iar restul sa o aruncati pentru ca s-a imputit in frigider? Eu recunosc ca de multe ori! Dar pentru ca mi-am propus sa reduc risipa de mancare #stopRisipaDeMancare, acum folosesc doar varianta congelata: iau doar cat imi trebuie si restul se intoarce in siguranta in congelator. 

Ingrediente

  • 1/2 cana quinoa de la Solaris
  • 10 frunze de kale de la Republica Bio
  • 1/2 cana boabe congelate de porumb
  • 1/2 cana boabe congelate de mazare
  • 1 ceapa alba, taiata fideluta
  • zeama de la 1/2 lamaie (sau o lamaie intreaga, daca nu e foarte mare)
  • 2-3 linguri ulei de nuca Bufetto (de care pur si simplu m-am indragostit)
  • sare si piper negru macinat, dupa gust

Metoda

  1. Punem quinoa intr-o sita fina (boabele sunt micute, daca sita e prea groasa vor cadea) si o spalam bine. Apoi o punem la fiert in apa clocotita (de cel putin patru ori volumul ei, de ex. la o cana de quinoa, patru cani de apa) si o fierbem pana se patrunde, adica undeva in jur de 15 minute. Veti vedea ca e fiarta cand incepe sa se desfaca si sa se inmuaie. O scurgem bine de apa si dam deoparte. Trucul pe care eu il fac in acest moment este sa torn apa fierbinte rezultata de la fierberea quinoai peste mazarea si porumbul congelat si sa le las cateva minute asa apoi sa le scurg.
  2. Separat, spalam bine varza furajera, taiem cotorul dur al fiecarei frunze, apoi o maruntim.
  3. Intr-un borcanas mic turnam uleiul, zeama de lamaie, sarea si piperul, punem capacul si agitam pentru a emulsiona si forma vinegreta.
  4. Intr-un bol mare combinam toate ingredientele + vinegreta si avem = Super Power Salad!

salata de quinoa-1

Sper ca urmatoarea postare sa fie cu si despre vacanta de anul acesta, care ne-a iesit SUPER si care are potential sa va inspire, mai ales daca aveti inclinatii usor nomade.

Love and quinoa!

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.