#andielist: Cum pastram alimentele, FBC si alte fapte bune

0

Si saptamana asta e plina de noutati in #andielist.

1. Tips and tricks despre cum sa pastram alimentele

credit foto: weck europe

Probabil cea mai tare descoperire a saptamanii asteia e ca… am gasit borcane Weck si in Romania!!! Scuzati cele trei semne de exclamare, dar eu sunt cel mai mare fan in viata al acestor borcane, pe care le-am carat cu valiza din Belgia pana mi-au iesit ochii din cap. Am scris pe blog deseori despre ele si le-ati vazut si mai adesea in fotografiile mele.

De ce le iubesc atat de mult?
  1. Sunt dintr-o sticla groasa si foarte rezistenta. Asta inseamna ca pastrez mancarea intr-un material prietenos (nu plastic) si pot sa vad ce e in fiecare borcan, caci sticla e transparenta (duh).
  2. Se pot spala la masina de vase fara probleme.
  3. Au capac tot de sticla care se poate inchide cu clipsuri speciale. Daca vreau sa pun conserve in aceste borcane pot, caci au si garnitura de cauciuc. Ea nu se spala la masina de vase.
  4. Datorita designului ergonomic, pot fi stocate unele peste altele in frigider, ceea ce le face sa primeasca de la mine 100 puncte in plus.
  5. Cel mai important insa: tot datorita modului in care sunt gandite, mancarea e FOARTE usor de scos din ele, pentru ca nu au gura aia gatuita ca borcanele normale, care face sa nu poti ajunge peste tot si nici sa nu poti scoate mancarea cu usurinta.
  6. Se pot incalzi la microunde.

Ca sa fie clar: asta nu e advertorial platit, nici cu bani nici in natura. Nu m-a pus nici Weck nici Bilancia sa scriu despre borcanele astea, pur si simplu va dau aceste detalii din tot sufletul meu de om indragostit de borcanele astea si bucuros ca FINALLY sunt si la noi. Eu le-am gasit fizic in magazinul Bilancia de la Piata Delfinului, care e la o aruncatura de bat de studioul meu, dar am inteles ca au si in Corbeanca si din ce vad puteti comanda si online.

La ce le folosesc eu?
  • tin maiaua pentru paine intr-un astfel de borcan. Pun doar capacul de sticla, fara cauciuc si clipsuri, ca sa poata individa sa respire.
  • tin maslinele pe care le cumpar la punga din supermarket.
  • tin pateurile, sosurile si diferitele spreaduri pe care le am prin casa.
  • tin resturile de salate si mancare gatita: da, fix alea doua linguri enervante pe care nu stii unde sa le pui si ce sa faci cu ele, dar pe care totusi nu le-ai arunca.
  • tin jumatati de lamai sau resturi de legume tocate. Fiind transparente, borcanele imi permit sa nu uit de aceste alimente prin frigider.
  • tin branza proaspata de vaca si smantana.
  • tin untul de arahide sau orice alt unt de nuci facut in casa, etc. etc. etc.

O alternativa la borcanele Weck sunt borcanele in care se tine dulceata Bonne Maman, dar pentru alea trebuie sa cumperi si sa mananci dulceata, ceea ce eu nu fac. Si nici nu-mi vine sa cumpar si sa arunc dulceata, ca e risipa de mancare.

2. Food Bloggers Conference

Asta e evenimentul anului pentru bloggeri culinari, no doubt. Ii sunt foarte recunoscatoare lui Cristi Manafu ca are determinarea de a-l organiza bianual, caci e o munca enorma in spate si de fiecare data iese peste asteptari. Anul asta abia astept panelul de business talk, ca deh, antreprenoriat and stuff :) Pe langa mancarea buna, vor fi si cateva momente live plus o gramada de networking asa ca daca vreti sa ne vedem inscrieti-va cat mai repede!

3. Ajutoare pentru comunitatile de oameni saraci din Moeciu si Valea Plopului

foto credit Andreea Lazarescu

Acu’ vreo doua saptamani prietena mea, Andreea Lazarescu de la Rawz, s-a dus intr-o tabara de pictat icoane la Moeciu de Jos. A intalnit acolo o comunitate de oameni minunati, dar incredibil de saraci, printre care foarte multi copii si tineri. In spiritul ei caracteristic, s-a hotarat sa stranga orice ii poate ajuta sa treaca mai bine prin iarna si sarbatori. A facut un apel la public sa stranga donatii, oferind sa trimita soferii Rawz, pe cheltuiala ei, sa stranga pachete de oriunde din Bucuresti si apoi sa asigure, tot pe cheltuiala ei, transportul pana in acele comunitati. Raspunsul bucurestenilor a fost impresionant, dar eu cred ca poate fi si mai impresionant. Asa ca:

Daca aveti prin casa haine pe care nu le mai purtati, telefoane, tablete, radiouri, orice electronice, jucarii, etc, va rog mult sa raspundeti apelului Andreei pe care l-a facut aici. Ajutoare se strang constant, va veni cineva la voi acasa sa le ia, deci trebuie doar sa vreti sa le donati. Va multumesc in numele Andreei si al acelor oameni amarati!

4. De urmarit pe Instagram: My New Roots

foto credit My New Roots

Sarah Britton e nutritionist holistic si mostly vegetarian, dar cel mai misto la ea e ca are retete foarte atragatoare, colorate si hranitoare. Sunt bine gandite si extrem de diverse, iar sfaturile ei despre nutritie sunt in general echilibrate, ceea ce o pune undeva in topul preferintelor mele. Ma inspira foarte mult si sper sa va inspire si pe voi.

Love and #andielist!

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here