Noaptea Agentiilor la Golin Harris si 150 mini quiche-uri

0

Sunt franta de oboseala. Si nu de la aburii alcoolului, nesomnul sau distractia de aseara. Dar sa nu mi-o ia gura pe dintainte si sa incep cu inceputul. Saptamana trecuta Roxana de la Golin Harris mi-a lansat o provocare: sa pregatesc 150 aperitive funky fresh pentru Noaptea Agentiilor ce avea sa se desfasoare cam prin tot Bucurestiul, dar in special la Grupul Lowe din Ceasornicului 17. Conceptul principal in jurul caruia urma sa se aiba loc petrecerea a fost PASIUNEA, iar noi – zic noi pentru ca alaturi de mine au mai fost invitati cativa bloggeri minunati – urma sa gatim ceva care sa exprime fix aceasta tema.

Elena, hottest moma around :)

Si iata-ma din nou in fata unei dileme: cum poate un mini quiche cu tapenada de masline negre, iaurt si verdeturi sa exprime pasiune? Dupa cum le-am explicat si invitatilor pe biletelul de langa platou:

Avand origini in dragostea pentru frumos si delicat a francezilor, aceste mini-quiche-uri au fost condimentate cu un varf de cutit de pasiune mediteraneeana. Fiecare ingredient a fost atent selectionat penru a complementa gustul bogat si plin al acestor placintele cremoase, dat de imbinarea dintre spumosul iaurt grecesc, parfumatul busuioc si savuroasele masline negre. Pline de prospetimea verii, aceste mici delicii va vor surprinde prin aroma si naturaletea compozitiei.

The food/ The food bar

Da’ cel mai frumos a fost cand a trebuit sa le fac. Daaaa, nemaipomenit. 12 portii de pate brisee, 12 tavi de copt a cate o ora fiecare, ce sa mai, o veselie. Am tinut-o intr-o veselie si noaptea, in timp ce faceam carcasele si Cata imi povestea ca a ramas fara spanac pentru tartele ei (dar despre alergatul printre maidanezi prin Drumul Taberei o sa va povesteasca ea), iar Andreea nu mai putea sa mestece in aluatul de choux ca avea bataturi la maini… Bai, eu atata am sa va spun: daca nici asta nu e pasiune, atunci eu nu stiu ce e aia, ne-am inteles?

A doua zi, pe ultima suta de metri m-am adunat glorios din oale si am purces proaspata ca o panseluta spre locatie. Mi-am dat intalnire cu bunul meu vecin, Mihai si ai sai biscuiti cu migdale, am tras aer in piept si am pornit cu totii printr-o ploaie torentiala sa impresionam musafirii cu bunatati. Vesela si funky, ca de obicei, a aparut si draga de Lavinia, despre care n-ai fi zis ca tocmai a copt tz-shpe tavi de macarons :) Si ce m-am bucurat sa le cunosc (in sfarsit!) pe frumoasele fete de la Sisters’ Kitchen, Iolanda si Georgiana, insotite de cookies, muffins si zambete :) Batute de ploaie, dar victorioase, s-au strecurat in bucatarie si divele sus-numite si etern fabuloase, Cata si Andruta, iar petrecerea a fost completa! Let’s rock the mike right! And by that I don’t mean Mihai, I mean the microphone. Just to be clear :)

The bloggers

More food

Oooo, ce seara minunata a fost! Ce sediu fain, ce oameni misto, ce atmosfera libera si creativa! Si tocmai cand credeam ca nu se poate mai bine de atat, am dat peste bar. Free barul cu mojito, cranberry vodka’n’stuff. Eu in principiu n-as fi luat mojito si nici n-as fi gustat din cran-v, dar menta aia mirosea asa de frumoooos… iar sucul de merisoare e slabiciunea mea! Altceva n-am mai apucat sa “testez”, pentru ca mi s-a facut brusc somn.. hmm.. de la oboseala, desigur! Noroc cu prezenta stalpului pazitor care a baut doar suc de portocale :D

The boyfriends
The atmosphere

Cand sa pozez si eu tartele Catalinei, geanta super-misto a Laviniei sau, al mai important, barul unde se nastea, rand dupa rand, EL Mojito, hop, ramasai fara baterie la blitz. Pai da, ca doar asa se face, nu? Primesc si eu cadou anticipat de ziua mea al mai misto blitz, cu acumulatori ready, si am eu impresia ca aia ma vor tine un secol fara sa-i reincarc. Newsflash (no pun intended): nu.

Si-uite-asa incalecai pe-o sa si va spusei povestea-sa! Pai daca am ramas fara poze tocmai cand trebuia sa fac marea introducere spre tarta Catalinei? Noh.. o sa ma ierte ea, ca-i buna si ne-a facut si cea mai meseriasa tarta cu pecan EVA’!! Nici poze cu noi toti n-am, din acelasi motiv de fraier, dar si voi o sa ma iertati, nu?

Nu vreau sa inchei fara a multumi inca o data Roxanei, fara de care n-ar fi si nu s-ar mai povesti, si care a muncit mult spre a le face colegilor ei o surpriza cu cateringul. Spre fericirea noastra comuna, a fost o surpriza placuta :)

Love and Golin Harris!

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

1 COMMENT

  1. Nu stiu cum e cu voi, dar de-abia astept petrecerea urmatoare! Poti sa nici nu mai faci mini-qiucheuri. Daca e mojito, nu ne mai trebuie nimic!

    • Pai petrecerea urmatoare vine duminica. Ia verifica-ti mailul :P Nu cred ca-i cu mojito, da’ e cu tort supraetajat ;)

  2. Mamaaaaa ce party!!!!M-as fi vrut pe acolo ;-)
    Da’ tu de ce nu esti in poze?Creatiile tale le-am vazut,pe iubi la fel(desi nu stiu care e ca sunt doi,upss)da; nu te vad pe tine :-(
    Faina petrecere,faina denumire,sa va fie memorabila si la cat mai multe!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.