Pavlova cu mango, chia si sirop de artar

8

Tare mi-a fost dor de voi. Nu m-am intors la treaba propriu zis, cel mai probabil voi fi la fel de inactiva ca o maia uscata si de acum incolo, dar bai, mi-a fost dor de voi si de locul asta. Nu am mult timp la dispozitie, viata cu bebe e grea mai ales cand esti departe de familie, proaspat parasutat intr-o tara straina. Nu e ca in instastories-urile alea perfecte cu mame ideale care gatesc, fac curat, alapteaza, poarta copilul in esarfa si au tocuri ultima moda. Cel putin nu la mine.

Totusi dupa patru luni de acomodare (amagaaad!) am reusit sa incep sa mai sterg paienjenii din bucatarie. Ce bine a fost! Ce fericita sunt cand gatesc, cand lucrurile se leaga in farfurie, ce frumos e cand iubi spune ca i-a fost dor de “mancarea traditionala Andie” dupa ce atata timp am mancat ce am putut… Am avut timp chiar si de desert, am facut initial un tiramisu de a stat Pufu in coada, iar cu albusurile ramase chiar nu stiam ce sa fac. Am o janghina de cuptor, cum ar zice prietena mea Andreea, si imi era superfrica sa bag bezea in el (cand functioneaza iese abur prin usa si cumva, super dubios, printr-un dulap invecinat. E super.). Dar A MERS! Nu stiu daca din cauza lui Mr. Red, cel mai bun mixer din lume, sau pur si simplu noroc chior, dar a mers. Iata.


Pavlova cu mango, chia si sirop de artar

Pentru blatul de bezea

  • 5 albusuri
  • 250 g zahar alb
  • 1 lingura rasa amidon
  • 1 praf de sare

Pentru crema

  • 250 g mascarpone
  • 60- 80 g zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca 35% grasime
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1 praf de sare

Pentru decor

  • 1 mango
  • 2 linguri rase seminte chia
  • 3 linguri sirop de artar

Metoda

  1. Pentru blat, batem albusurile spuma pana formeaza varfuri moi cu praful de sare. Continuand mixarea, adaugam zaharul amestecat cu amidonul in fir subtire si mixam pana se topeste.
  2. Turnam compozitia intr-o tava intinsa tapetata cu hartie de copt si nivelam cu o spatula, avand grija ca marginile sa le lasam putin mai ridicate (formand astfel un cuib in care sa punem ulterior crema).
  3. Dam la cuptorul preincalzit la 90C timp de 2h. Stingem cuptorul si lasam cu usa inchisa 15 minute, apoi deschidem usa si lasam sa se raceasca in cuptor cateva ore, preferabil peste noapte.
  4. Pentru crema, mixam mascarponele cu zaharul, vanilia si sarea pana la omogenizare, apoi adaugam smantana pentru frisca in fir subitre in timp ce mixam. Crema astfel formata o turnam peste blatul de bezea si nivelam bine.
  5. Curatam mango-ul si il taiem bucatele, il presaram peste prajitura, apoi presaram deasupra semintele de chia si siropul de artar.

Mango #pavlova

Tineti minte ca odata pusa crema peste blat, adio si un praz verde! Nu o mai puteti tine ferma prea mult timp, trebuie mancata pana a doua zi. Insa este UN VIS! Nu va rezista in frigider, va frange inimi si va crea dependente. Crema cel putin a facut multe victime si a trebuit sa promit ca o mai comit.

E adevarat ca am cea mai buna sursa de mango copt, cremos si aromat, din Peru – piata volanta de duminica, care mai nou are loc fix in fata usii casei mele. E nemaipomenit sa ies in strada si sa gasesc o nebunie de comercianti si street food. Sper sa am timp sa o documentez curand, eu zic sa stati cu ochii pe profilul meu de instagram, sunt mult mai activa acolo.

Cam atat din insoritul si caldurosul Bruxelles (hahahhaa, ce gluma buna, cat am ras.). Va pupa fata si ii e dor de voi!

Love and pavlova!

SaveSave

8 COMMENTS

  1. Vaaai cat de bine poate sa arate! Am descoperit si eu mango-ul de curand(nu stiu de ce nu l-am incercat pana acum) si m-am indragostit pe loc de gust. Voi incerca reteta ta cat de curand si vedem cum iese! Pup!

    • Mie mango in Romanica nu prea imi placea, ca rareori il prindeam copt cum trebuie. Aici vand astia un mango atat de copt si dulce ca moooori. Sa imi spui cum iti place!

  2. Buna Andie! Felicitari pentru toate lucrurile si persoanele frumoase din viata ta! Sper sa ai timp sa povestesti la un moment dat despre viata cu cel mic, in special incepand cu momentul in care veti trece la diversificare :) Spune-mi te rog, cum ai intretinut mixerul in toti acesti ani de cand il ai pe Mr Red? Eu il am de aproximativ 5 ani pe al meu, insa nu l-am folosit atat de mult ca tine (sa zic o frecventa… cel mult o data pe luna). Insa am observat la rastimpuri ca mai curgea vaselina din el. Se intampla si la tine? Ai schimbat-o vreodata? Cum ai procedat? Stiu, sunt multe informatii pe internet, insa ma intereseaza experienta reala a cuiva. Multumesc frumos! :)

    • Draga mea, si eu sper sa am la un moment dat timp sa povestesc despre viata cu Sami :) Eu l-am folosit pe Mr Red cu spume, dar sa stii ca niciodata nu am avut problema de care zici tu. In locul tau as da un mail la reprezentanta sa imi rezolve problemele, nu e normal. Nu mai amana! Te pup!

  3. Buna ! Deci de când am descoperit aceasta rețeta am înnebunit pe toată lumea cu ea!! E super buna ! As mânca in fiecare zi ????
    Mulțumesc ! Intr-o zi voi încerca si tiramisu cu fructe ????

    • Vai Ica ce ma bucur! Adevarul e ca de fiecare data cand o fac are un succes nebun :) Sa imi spui cum ti-a placut tiramisu, eu pur si simplu il ador…

  4. Da, da, da!!! L-am făcut cu zmeură și erithritol (în loc de zahăr). A ieșit desertul ideal pentru cei dornici de mai puțini carbohidrați – keto sau LCFH, căci amidonul nici nu mai contează la doar o felie de Pavlova

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
https://www.google.com/recaptcha/api.js?onload=wpcaptcha_captcha&render=6LfUsDApAAAAABKToguGl1jQ8O7k7sKjiBBq_aoW&ver=1.23

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.