Tirami Su

0
Sometimes I indulge.

Week-endul asta am experimentat, pour la premiere fois dans ma vie, prepararea unui Tiramisu. Pick me up. Hai, du-ma sus. Intr-o mare de cacao, pe o insula pufoasa de crema alba, Intr-un paradis al papilelor gustative.
tiramisu clasic-5
Adevarul e ca altundeva nu te poate duce prajitura asta – e una din preferatele mele, chiar daca de fapt eu nu beau cafea si ca urmare nu ar trebui sa imi placa atat.

tiramisu clasic-2

Ingrediente:

  • 400 g piscoturi (savoiards)
  • 250 g mascarpone
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf sare
  • 3 cesti cafea fara zahar
  • 2 linguri rom
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • cacao pentru ornat

Mod de preparare:
Se pregateste intai cafeaua si se lasa la racit, apoi se adauga romul. Intr-un bol se bat (cu mixerul) galbenusurile impreuna cu zaharul si un praf de sare, pana obtinem o pasta deschisa la culoare si consistenta. Se adauga apoi mascarponele si se inglobeaza. Separat se bate smantana pentru frisca si se adauga si ea in mix. Tot separat se bat albusurile si se inglobeaza si ele in crema, insa nu cu mixerul, ci cu o spatula.

tiramisu clasic-1

Piscoturile se vor inmuia pe ambele parti unul cate unul in cafea, insa foarte foarte rapid – ei nu trebuie lasati sa absoarba lichidul si trebuie scursi bine, pentru ca altfel riscam sa stricam toata prajitura! E doar o atingere fina a cafelei, ce sa spun… Se aseaza un rand de piscoturi intr-o forma patrata, apoi turnam un rand de crema, apoi inca un rand de piscoturi astfel inmuiate, apoi ultima parte a cremei. Pe deasupra se presara cacao din abundenta si, pentru cine vrea, chiar si ciocolata rasa. Se lasa vreo cateva ore la frigi inainte de servire.

Sometimes I indulge.
Sometimes I indulge.

E o prajitura care se face repede si iese.. delicioasa… Eu nu am putut sa o salvez prea mult de guri flamande! Pentru cine mai vrea, promit ca fac repetir – Insa cu programare!


[AdSense-A]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
https://www.google.com/recaptcha/api.js?onload=wpcaptcha_captcha&render=6LfUsDApAAAAABKToguGl1jQ8O7k7sKjiBBq_aoW&ver=1.23

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.