Minestrone cu fasole neagra si falafel

1

Nu stiu cum fac, dar mai mereu ajung sa gatesc mancaruri din bucatariile altor popoare – poate pentru ca sunt mai ofertante pentru vegetarieni sau poate pentru ca pur si simplu am tot timpul nevoie de gusturi si arome noi. Duminica asta am avut mai mult timp limber decat de obcei, insa tot la mancaruri facute repede am apelat.


Minestrone cu fasole neagra
Ingrediente: 1 cutie fasole neagra (240 g), 200 ml suc rosii, 300 ml supa de legume (respectiv apa fierbinte cu vegeta, daca nu avem supa la indemana), 1 lingura ulei masline, 1 mana paste pentru sup (eu am ales stelline de la Barilla), sare dupa gust.

Se scurge bine si se spala fasolea din conserva, apoi se pune la fiert cu sucul de rosii si supa de legume. La primul clocot se adauga si pastele si se fierbe 7 min. Un deliciu! Gustul dulce-acrisor al rosiilor se imbina perfect cu fasolea si pastele.


Falafel
De mult timp imi doream sa pot pregati in casa falafel proaspat si delicios insa intr-o reteta care sa nu fie prea complicata sau istovitoare. Good Food mi-a oferit-o in sfarsit.

Ingrediente: 1 ceapa micuta, tocata marunt, 1 lingura ulei masline, 1 catel de usturoi zdrobit, 1 conserva naut (240 g), 1 mana patrunjel tocat marunt, 1 lgt chimen, sare si piper dupa gust.

Am calit ceapa si usturoiul 5 min la foc potrivit, intr-o lingura de ulei. Am pus in robot nautul spalat si scurs impreuna cu condimentele si verdeata, dar si amestecul de ceaps si usturoi. Am facut o pasta nu prea fina, pe care apoi am amestecat-o cu oul si o lingura mica de gris, pentru ca nu am avut timp sa las la frigider ca sa se absoarba aromele si lichidele. Am format 10 chiftelute plate pe care le-am prajit in baia de ulei.

Falafelul se poate servi fie in lipie, fie pe o baza de salata verde cu rosii si sos de iaurt cu usturoi. Nu mi-a luat mai mult de 30 min sa pregatesc ambele feluri si au iesit absolut delicioase!

[AdSense-A]

SHARE

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here