Pentru ca am deschis frigiderul si am constatat ca am fix un sfert de ceapa si un morcov si o foame the size of Texas, m-am gandit ca cea mai potrivita solutie pentru o cina usoara si rapida ar fi un orez curry, la care oricum pofteam de mult timp. Desigur, el poate fi facut mult mai bogat, insa mie mi-a iesit foarte bine si cu putine ingrediente.
1 ceapa mica
1 morcov
1 cana orez
1 legatura patrunjel, tocat marunt
3 linguri ulei masline
unt, parmezan, vegeta, sare, curry – dupa gust
Ceapa si morcovul se dau pe razatoare si se calesc in ulei. Se adauga si orezul cateva minute pana devine translucid, apoi se toarna peste 2 cesti de apa fierbinte. E bine sa tinem minte ca pentru orice orez trebuie sa avem la indemana mai multa apa fierbinte, pentru ca pe parcursul fierberii vom adauga cate un polonic, in functie de cat absoarbe orezul. Apoi adaugam si vegeta, putina sare si curry. Cand orezul este gata, stingem focul si mai adaugam un cub de unt, cateva linguri de parmezan si patrunjelul.
Mmm…. Noapte buna, pofta buna!