Fenicul in crusta de pesmet la cuptor/ Baked fennel dressed in breadcrumb crust

8

Feniculul este un alt aliment pe care l-am descoperit mult prea tarziu in viata asta, si pe care l-am inteles si mai tarziu. Este puternic aromat si plin de proprietati vindecatoare, atat de multe incat nici nu am loc pe blog sa le enumar. Motivul pentru care multa lume ii zice fenel sau fennel eu n-o sa-l inteleg, dar ma bate gandul ca e pe aceeasi filiera cu job si week-end, adica cuvinte importate direct din engleza fara a cauta un echivalent in romana. In orice caz, ideea e ca imi place mucho-mucho.

N-a fost insa mereu asa, de aceea, daca va stiti circumspecti la a incerca gusturi si arome noi, poate ca reteta asta ar trebui sa o testati intr-o zi cand simtiti avantul :) Altfel, va pot spune despre ea ca e vegana, se face cat ai zice patrunjel si neaparat te face sa te simti special.

DSC_0107 copy

Fenicul in crusta de pesmet la cuptor/ Baked fennel dressed in breadcrumb crust

Fenicul in crusta de pesmet la cuptor/ Baked fennel dressed in breadcrumb crust

Ingrediente

  • 1 fenicul mare
  • 5 linguri ulei de masline
  • 5 linguri pesmet
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri marar
  • sare

Metoda

  1. Taiem feniculul in fasii lungi subtiri si il fierbem timp de 10 minute intr-o craticioara cu capac, cu apa cat sa-l acopere.
  2. Il scurgem bine de tot si il asezam intr-un vas ceramic pentru cuptor in care am turnat in prealabil 3 linguri ulei de masline; amestecam bine pentru a-l imbraca in ulei.
  3. Intr-o canuta amestecam pesmetul cu mararul, usturoiul zdrobit, sarea si 2 linguri ulei de masline, pana se omogenizeaza bine de tot. Turnam peste fenicul si amestecam inca o data, pentru a-l imbraca in crusta de pesmet.
  4. Dam la cuptor la foc potrivit timp de 30 minute.
https://www.andie.ro/2013/01/21/fenicul-in-crusta-de-pesmet-la-cuptor-baked-fennel-dressed-in-breadcrumb-crust/

Decoram cu frunzulitele de fenicul ramase si servim alaturi de ceva acrisor – in cazul meu ghebe in otet cumparate de la un nene priceput din piata Ramnicu Sarat.

DSC_0108 copy

De cand cu mai mult vegan am inceput sa nu prea mai suport sarea, ceea ce este foarte interesant, intrucat eu eram maaare amatoare de sare. Mi s-o fi reglat ceva prin organism? Nu stiu inca, dar o alta rezolutie pe care am adoptat-o a fost ca lactatele pe care le mai consum sa fie in marea lor majoritate de capra, macar sa stim o treaba.

In rest, va pot spune ca visez la portocale rosii, pe care nu le-am vazut pe niciunde pana acuma, si ca mi-au venit banetoanele si tava de baghete, deci va puteti astepta la noi aventuri in Painealand in curand. Pana atunci, nu uitati: love and fennel!

DSC_0120 copy

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

8 COMMENTS

    • Si eu l-am incercat prima oara abia anul trecut. Dureaza putin pana te obisnuiesti cu el, e foarte intens si deosebit la gust. Chiar sunt curioasa, sa-mi scrii dupa ce-l incerci!

  1. Am incercat azi reteta de fenicul cu crusta din pesmet. Eu am gasit f interesant gustul. Si chiar mi-a placut! Si ma gandeam dc as putea incerca crusta si cu alte legume? Tu ai incercat? Nu stiu! Sa zicem cu cartofi? Multumesc mult!

    • Stii ca si eu ma gandeam la asta? Sa folosesc crusta si la altceva? Cred ca ar merge de minune cu cartofi, n-am incercat, dar sa stii ca o fac si p-asta. Daca apuci sa testezi tu inainte, da-mi un semn! Hugs!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.