Cheesecake cu fructe de padure

2

Pentru ca au venit sarbatorile, o perioada cu multe excese culinare, dupa cum bine stim, m-am gandit ca prajitura de Craciun sa nu fie una traditionala, plina de creme si ciocolaturi grele. Inca din vara aveam in minte o reteteta de cheesecake care imi facuse cu ochiul in GoodFood, asa ca sfarsitul anului mi s-a parut ocazia ideala sa o incerc. Rezultatul a fost peste asteptari. Ca mai toate retelele care imi plac mie, e o prajitura usor de facut, fara prea mult efort din partea bucatarului :)


Ingrediente

300 ml mascarpone

500 g crema de branza alba (eu am folosit Esquisa)

300 ml frisca batuta (din aceea la cutie, lichida, care se bate cu mixerul)

800 g fructe de padure congelate

250 g zahar pudra

1 praf sare

200 g unt

400 g biscuiti faramitati

1. Se topeste untul intr-o cratita si se amesteca cu biscuitii faramitati; amestecul rezultat se intinde cu o spatula pe fundul unei tavi rotunde. Desi untul ar trebui sa fie suficient pentru a lega biscuitii si a crea un blat, ei bine, experienta bucatarului incepator spune ca nu este. Sfatul mamei este sa insiropati putin amestecul (sirop din apa cu zahar, sau compot) si apoi sa dati tava la congelator 15 min.

2. Se pune trei sferturi din cantitatea de fructe congelate la foc, impreuna cu 200 g zahar si 3 linguri apa. Se fierbe cateva minute pana se obtine un sirop mai gros. Se lasa la racit, apoi se strecoara sucul intr-o tigaie mica, iar fructele obtinute se dau deoparte.

3. Pentru umplutura se mixeaza cele trei creme/branzeturi: frisca, crema de branza, mascarponele si 50 g zahar pudra. Cand amestecul e gata si s-a obtinut o compozitie relativ solida, se incorporeaza si restul fructelor scurse, pentru a obtine un efect marmorat. Umplutura se toarna peste blatul de biscuiti si se da la frigider cel putin 4 ore (preferabil lasati peste noapte).

4. Sucul obtinut din fructe se fierbe pana se ingroasa ca un sirop. Se amesteca cu fructele ramase si se da la racit.

5. Inainte de servire, toarna amestecul de sirop si fructe peste prajitura.

Rezultatul este o prajitura proaspata, usoara, cu gust dulce-acrisor, numai buna de mancat! Sfatul meu este sa va grabiti sa o faceti, pentru ca nu va rezista mai mult de cateva zile la frigider!


[AdSense-A]

2 COMMENTS

  1. Buna,

    Sunt gata sa fac aceasta reteta, dar nu inteleg la ce pas folosit fructele prospete si unde pe cele trase pe foc.
    Multumesc ! ????????

    • Buna Laura, cele 3 sferturi de fructe care au fost fierte si apoi scurse se pun in prajitura. Sfertul ramas (si el scurs) se amesteca cu siropul ingrosat si se pune peste.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
https://www.google.com/recaptcha/api.js?onload=wpcaptcha_captcha&render=6LfUsDApAAAAABKToguGl1jQ8O7k7sKjiBBq_aoW&ver=1.23

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.