Ei bine da, long time no see. Si pentru ca in ultimul timp viata mea a fost pe fast-forward, si mancarea a trebuit sa fie la fel. Am descoperit ca imi place tare mult stir-fry-ul, adica (asa cum i-am explicat mamei, care nu pricepe o iota engleza) amesteca si prajeste. Am vazut stir-fry facut cu orez, cu taitei sau chiar cu paste, insa mie cel mai bine si usor mi-a fost sa-l fac cu cuscus. De ce? Rapid, gustos, sanatos! Va prezint in cele ce urmeaza reteta mea de stir-fry cu ‘ce am avut prin casa’:
Ingrediente
1 morcov dat pe razatoare
1 ardei verde, taiat fasii
2 fire ceapa verde, taiate bucati mari
4-5 catei usturoi
3 rosii cherry injumatatite
1 ceapa rosie taiata julien
cateva feliute de branza de capra
cateva bucatele gorgonzola
o mana stafide
o mana seminte floarea soarelui
3 linguri ulei masline
1 lingura otet balsamic
sare si piper dupa gust
Pentru cuscus: 1 cana cuscus, 1 1/4 cani apa clocotita, 1 praf sare, 1 lingurita ulei masline
Prima oara pregatim cuscusul: il turnam intr-un recipient termorezistent impreuna cu sarea si amestecam bine cu uleiul de masline. Peste turnam apa clocotita si lasam cel putin 5 min. acoperit. Cand e gata, il rasfiram cu o furculita.
Este foarte important ca ingredientele sa fie gata curatate si tocate atunci cand va apucati de prajit, pentru ca nu veti avea timp de asta odata ce ati inceput procesul. Eu am incins uleiul intr-o tigaie uriasa non-aderenta (deh, n-am avut wok, da’ o mers), apoi am adaugat morcovul si l-am calit trei minute, apoi ceapa si usturoiul (2 min), apoi restul legumelor (2 min). Dupa ce am calit legumele, am aruncat cuscusul, branza, sarea, piperul, stafidele si semintele, plus o lingura de ulei de maslina si una de otet balsamic. Et voila! Pofta buna, we loved it.
Se poate face cu orice fel de legume aveti in casa, cu sau fara branza, seminte sau stafide. Depinde de imaginatia si preferintele voastre.
Eu pot confirma bunatatea acestei retete, deoarece am avut ocazia sa fiu in prima grupa de testeri :) Este delicios si tine de foame. Si asta spune un non-vegetarian ca mine, care nu a simtit nevoia carnii pe langa.
Bai Mada, tu esti foarte draguta de altfel! :) Ne-a placut de tine, te mai chemam pe la noi! :))) Sa stii ca neaparat trebuie sa avem o sesiune de recipe-sharing, ce zici?
Pup!