Chiftele rapide de naut cu marar si cheddar

0

Cele mai bune retete imi ies atunci cand cred ca nu am nimic in casa cu care sa pregatesc mancare. Stiti momentele alea sinistre cand te uiti la frigider si e gol, iar tu ai o foame de lup? Fix intr-un moment din asta am incropit reteta asta de chiftele si au iesit atat de bune si stabile incat m-am gandit ca neaparat trebuie sa le impartasesc cu voi.

Ingredientele sunt simple si se gasesc usor in casa. O conserva de naut, un morcov lesinat prin frigider, un rest de branza rasa, o ceapa ofilita, ultimul ou si niste patrunjel congelat: iata reteta succesului. De data asta am ales sa le prajesc in tigaie (ceramica, cu f putin ulei), pentru ca imi era pur si simplu prea foame ca sa astept facerea la cuptor.

Chiftele cu naut si cheddar

Ingrediente

  • 1 ceapa rosie, curatata si taiata in 4
  • 1 morcov, curatat de coaja si taiat bucati mari
  • 2 catei usturoi
  • 1 conserva de naut
  • 1 ou
  • 2 linguri cu varf pesmet
  • 3 linguri branza cheddar rasa (sau orice cascaval)
  • 3 linguri marar tocat (eu am pus din congelator
  • 1 lingurita oregano
  • Sare si piper dupa gust

Metoda

  1. Deschideti conserva de naut, spalati-l si scurgeti-l bine.
  2. In bolul unui robot cu lama S, puneti ceapa, morcovul si usturoiul si mixati putin cat sa maruntiti. Adaugati apoi restul ingredientelor si mixati pana obtineti o pasta. Nu foarte fina, dar nici cu prea multe bucati netocate.
  3. Intr-o tigaie non aderenta, incingeti 2 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece sau alt ulei cu punct de prajire ridicat. Formati cu mana bilute din compozitie si puneti-le in tigaie la distante rezonabile, apoi aplatizati cu o spatula sau lingura.
  4. Prajiti la foc mediu cateva minute (pana se rumenesc) si apoi intoarceti. Asezati pe un servetel si apoi serviti calde. Sau reci. Sunt la fel de bune!

Chiftele de naut in sectiune

Se mananca foarte bine calde dar sunt nemaipomenite si a doua zi. Se pot baga in lipii sau tortillas sau in mini-chifle de burgeri. Daca vreti sa evitati painea, ca mine, le puteti inmuia in sos de iaurt cu usturoi sau manca alaturi de o salata. Au fost atat de bune incat niste manute curioase le-au furat rapid!

Daca le incercati, nu uitati sa-mi lasati un comentariu sau sa-mi dati tag pe Instagram.

Love and chickpeas!

Aboneaza-te la newsletter si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase

- un ghid complet de planificare a meniului saptamanal

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.