Citeam deunazi despre avocado ca ar fi alimentul cel mai complex, smecher, sanatos, complet, etc. Un lucru stiu sigur: ca e foarte gustos si mai ales versatil. Daca aveti probleme cu un colesterol ridicat, asa cum de exemplu are mama mea, probabil ca sunteti in cautarea metodelor de a-l reduce. Cercetatorii spun ca daca vom manca un avocado crud pe zi, timp de 21 zile, sunt sanse sa coboram nivelul colesterolului cu 8,5%, fata de 4,5% cat l-ar reduce o dieta saraca in grasimi vegetale sau animale. Mie mi se pare mult mai avantajoasa prima varianta, asa ca, special pentru mama mea, am gasit o metoda foarte rapida de a prepara unt de avocado, o pasta tartinabila delicioasa ce o putem folosi pe sandvisuri, tortillas, sau consuma cu peste sau pui – asta pentru prietenii omnivori.
Asa ca, here it goes:
Unt de avocado
Timp de preparare: 15 min. Timp de racire: 12 h. Rezulta 250 g produs final (adica un pachet de unt in toata regula).
Ingrediente | Mod de preparare |
1 avocado bine copt
Zeama de la ½ lamaie 50 g unt Cateva frunze patrunjel Sare Piper Amatorii pot adauga si usturoi, insa eu am preferat o varianta ‘light’. |
1. Se decojeste avocado si se arunca in procesor, alaturi de restul ingredientelor. Se mixeaza pana se realizeaza o pasta de o consistenta foarte fina.
2. Pe o bucata de staniol se formeaza un dreptunghi asemenea unui pachet de unt, se impatureste bine si se lasa la racit 12 h. |
LATER EDIT: E bine sa pastrati untul intr-un container etans, si sa il consumati in maxim 5-7 zile de la preparare. Inveliti-l bine dupa fiecare utilizare si aveti grija sa nu oxideze!