Intre glazuri, buttercream icing

0

De curand o prietena m-a intrebat despre glazuri si mi-am dat seama ca, desi uneori includ retetele de glazuri in ‘reteta mama’ a torturilor sau brioselor, poate ar fi bine sau dau cateva retete si separat. Draga mea Monica :), atunci cand nu folosesc pentru decorat banala frisca (facuta din smantana naturala, procent grasime 30%), apelez intotdeauna cu drag la glazura de unt (buttercream frosting). Se face in cinci minute si, IMPORTANT, spre deosebire de frisca, poate fi folosita pe fondant.

Sincera sa fiu, nu am cantitati anume pentru reteta asta, pentru ca o fac la ochi, in functie de cat am nevoie si consistenta sa. Dar, in principiu, ingredientele folosite sunt: 1-2 linguri unt, 250 g zahar pudra si 2-3 linguri de lapte. Punem untul intr-un bol pentru mixer si il frecam pana devine o pasta alba si pufoasa. Incepem sa adaugam zaharul pudra in ploaie (sau etape) iar la sfarsit laptele – cantitatea variaza in functie de consistenta pe care dorim sa o dam glazurii.

Se pot adauga arome (vanilie, migdale, coaja de lamaie, de portocala, etc.), se poate schimba laptele cu zeama de lamaie, suc de fructe, siropuri, etc, se poate adauga cacao – ce sa mai – the sky’s the limit!

Va doresc mult succes!

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here