Homemade Granola. Adica baton cu musli.

0

Pentru acele dimineti in care nu ai timp sa te asezi pentru un mic dejun copios, sau pur si simplu pentru snack-ul de la ora 11.00 :) eu recomand cu caldura batoanele cu musli. Pana de curand le cumparam cu indarjire pe cele de la Nestle sau alti producatori care foloseau, bineinteles, si coloranti, E-uri, aditivi, etc., insa m-am hotarat sa spun stop, si sa-mi fabric propriile bastonase. E extrem de simplu si, cu copt cu tot, nu ia mai mult de 30 min.

Ingrediente

200 g fulgi de ovaz

100 g seminte de floarea soarelui

50 g seminte susan

50 g alune sau nuci taiate bucatele mici

(orice alte seminte care va plac si le aveti prin casa, for that matter)

3 linguri generoase de miere

100 g zahar

100 g unt

stafide si/sau alte fructe uscate, taiate marunt

1. Incalziti cuptorul si tapetati o tava cu hartie de copt (20×20 cm or the like). Amestecati semintele intr-un bol si apoi dati-le la copt in tava aproximativ 5-10 minute.

2. Intr-o craticioara topiti untul cu mierea si zaharul. Amestecati cu semintele coapte si fructele uscate, apoi turnati amestecul in tava tapetata cu hartie de copt, avand grija sa intindeti cerealele pe toata suprafata tavii, cu o grosime de aprox. 2 cm.

3. Dati la copt la foc ffffff mic inca 20-30 min. Cand e gata, lasati sa se raceasca putin apoi taiati 12 batoane. Pastrati-le intr-un recipient inchis ermetic, la temperatura camerei, in hartie de copt.

Sunt delicioase, dulci, bune, hranitoare! Cu iaurt sunt pur si simplu dreamy!

SHARE

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here