Cupcakes umplute cu lemon curd

0

Si daca data trecuta v-am stimulat glandele salivare cu peltea de lamai (hai, ziceti ca nu v-a lasat gura apa cand ati vazut galbenul ala, ca nu va cred! Cica e o chestie stiintifica, culoarea galben lamai stimuleaza automat glandele salivare – incercati si cu alte poze si spuneti-mi), astazi o sa o si folosim cum trebuie, si anume in niste cupcakes delicioase, usor acrisoare, numai bune! Eu personal n-am gustat, dar am facut reteta asta pentru ziua Alexandrei si au disparut atat de repede ca nici n-am apucat sa fac ceva poze decente…

Ingrediente

200 g faina

100 g zahar alb

1 lingurita bicarbonat

150 ml lapte

75 ml ulei de floarea soarelui

60 ml lemon curd

1 ou mare

Pentru glazura: 60 ml lemon curd si 50 g zahar

1. Intr-un bol cernem faina.

2. Adaugam restul ingredientelor cu exceptia lemon curd-ului si amestecam bine.

3. In tava de briose unsa sau in care am pus hartiile, punem o lingura de coca, o lingura de lemon curd apoi o alta lingura de coca si dam la cuptor 10-15 minute, pana devin aurii.

4. Dupa racire, inmoiem partea de sus in lemon curd si apoi in zahar si uite asa facem un topping de mare talent!

Cupcakesurile cu ciocolata din poza, care le insotesc pe cele cu lemon curd, sunt facute dupa reteta lui Mazi, aici.

Va imbratisez cu drag, si va las sa salivati la galben-lamai.

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

1 COMMENT

  1. Buna Andie’s,
    In fiecare zi urmaresc cu mare interes ce mai pregatesti, pentru ca esti plina de surprize in acest domeniu si aflu lucruri noi. Cupcakesurile cu ciocolata din poza arata foarte bine si abia astept o zi libera sa le-ncerc. Dupa laude vin si cu o critica: cutiutele, cupcakesurile arata senzational, in schimb locatia pentru poze este aleasa gresit… combinatia de pamant cu frunze verzi si aceste minunatii nu este tocmai ok. Succes si astept alte retete!
    Cu respect,
    Alina Baleanu

    • Buna Alina, ce bine-mi pare ca mi-ai scris :) Pana la urma, eu scriu pe acest blog in speranta ca sunt oameni acolo care iubesc mancarea la fel de mult ca mine, si care mai vor sa si vorbeasca despre asta, sa se inspire, sa schimbe experiente! Asa ca bine ai venit, si astept comentariile, dar mai ales criticile tale – asa invatam, nu? Ai perfecta dreptate in ce priveste pozele, dar adevarul e ca au fost facute cadou la o zi de nastere, si s-au mancat in … aer liber, asa ca ala a fost singurul decor disponibil. Vina mea a fost ca nu le-am facut poze inainte, dar am fost mult prea stresata cu gatitul si “aranjatul” lor…
      Te imbratisez cu drag si astept in continuare feedbackul tau! Sa ai o seara plina de savoare!
      Andie

  2. Buna Andie, ma bucur ca mi-ai raspuns. Sunt o persoana care iubeste mancarea la fel de mult ca si tine. Mereu mi-a placut sa incerc retete noi,sa fac surprize prietenilor si sa-mi astept iubitul cu tot felul de surprize culinare. :)) acum inteleg decorul din poze, felicitari!
    Astept retete noi.
    Multumesc Andie, iti doresc o seara frumoasa!
    Alina

  3. Buna Andie!
    Eu sunt innebunita dupa cupcakes si de multe ori le-am facut cadou si eu:) dar am o mica problema cu ambalatul lor. Tu unde ai gasit cutiuta asta? Merci! Si felicitari pentru blog!

    • Draga Mada,
      Ma bucur tare mult ca-ti place blogul si ca ma vizitezi: e facut pentru oamenii ca tine :) Pentru ca aveam aceeasi problema cu ambalatul de cupcakes si nu gaseam cutii la preturi rezonabile, m-am hotarat sa iau problema in mainile mele. Carevasazica, m-am apucat de facut cutiute, precum cea din poza. Daca tot sunt la capitolul tutoriale, fac tot posibilul sa postez un tutorial despre cum fabricam cutiute pentru cupcakes din hartie A4 cat mai curand cu putinta! Te pup si te mai astept!

  4. Salutari!!am facut acum cateva saptamani cupcakes cu lemon crud (imi palc la nebunie prajiturele cu lamaie si la fel si celor din jur) si au iesit super deliciaose…am adaptat un pic reteat de lemon crud (am pus mai putin ou), insa nu cred sa fi influentat prea mult :)
    La cat mai multe retete deliciaose!!
    Pe curand!

    • Foarte bine ai facut ca ai adaptat, pana la urma asa e in bucatarie, trebuie sa facem doar ce ne place, cum ne place, pe gustul nostru propriu! Iti multumesc tare mult de vizite si de feedback, pana la urma asa mai imbunatatesc si eu calitatea blogului, cand mai testeaza si alti oameni!
      Pupicei!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here