Inghetata pe bat cu capsuni sau cum sa-ti pacalesti copiii

0

Nu am niciun fel de experienta cu copiii. N-am crescut cu frati, n-am avut nepoti de ingrijit si nici macar vecini cu care sa ma joc. Maximul pe care l-am realizat in viata a fost sa conving doi vecini de la etajul patru sa ma ia cu ei la o miuta si asta numai pentru ca eram un portar foarte bun. Ca urmare, cel mai groaznic lucru care mi se poate intampla e sa ma pui fata in fata cu un copil si sa ma pui sa-l distrez. Habar n-am ce sa-i spun, cum sa-l tin sau sa-l conving sa nu planga. Pentru ca smecherii astia mici isi dau seama imediat cand au de-a face cu un pampalau, indiferent de marimea lui.

Asadar, arma mea secreta in lupta cu cei mici sunt aceste inghetate pe bat, care pe langa faptul ca se fac cel mai usor cu putinta sunt si cat se poate de naturale. Arata bine, nu ingrasa, sunt racoritoare vara iar pentru cei mici sunt distractia perfecta! V-am convins?

Imi e greu sa va dau o reteta, pentru ca minunatiile astea se pot face cu absolut orice aveti prin casa: fructe blenduite, iaurt, sirop, smantana pentru frisca, mascarpone, suc, nuci, you name it! Pentru ca mie mi-a mai ramas putina compozitie de la Budinca de Chia, am transformat-o in … popsicles!

Cum se face? Se ia orice smoothie sau amestec din cele de mai sus, se toarna in forme speciale de inghetata pe bat, se infige batul aferent (pe care voi il si puteti vedea in poze) si se da la congelator timp de doua ore. Cand au inghetat bine, se scot si, pentru a se elibera din forma, se pun sub un jet de apa fierbinte care are rolul de a elibera inghetata noastra.

Daca nu avem forme speciale, nu-i bai. Putem folosi cutiute goale de iaurt, borcanase sau forme de silicon pentru muffins in care turnam compozitia iar apoi infigem bete de inghetata, de frigarui sau chiar paie de plastic (dar rezistente!). Cand sunt gata, aceeasi operatiune pentru a fi eliberate (cu grija insa sa nu turnam apa fierbinte peste inghetata, doar peste forma). De asemenea, daca ne dorim mai multe arome, putem pregati doua feluri diferite de smoothie, umplem formele pana la jumatate, dam doua ore la frigider sa inghete partea de jos, apoi turnam cel de-al doilea smoothie, infigem batul si dam la congelator inca doua ore. Si uite-asa putem avea popsicles bicolore, tricolore, multicolore! Sunt bune pentru mancaciosii mici, dar si pentru… cei mari. Evident, nu?

Light, airy, fluffy, fresh! Hai, cine ma surprinde cu o alta combinatie ingenioasa?

Love and popsicles!

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

1 COMMENT

  1. Andie, copilul pe care l-ai pacalit tu este cam mare ;) :)))) Mi-ai adus aminte ca am si eu niste forme din astea aruncate pe undeva prin dulap, ar trebui sa fac ceva in privinta lor :)

    • Eee. Eu zic sa-l ai tu la dejtu mic, poate asa mai lasa din materialele tale foto la el in camera :) Oricum Edi e un scumpic!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.