Inghetata cu banane si nuci in caramel

9

Scriu acest articol in cazul in care mai exista pe planeta vreun natarau ca mine care nu a auzit pana acum de inghetata de banane dintr-un singur ingredient: banana. Aham. Se face atat de usor incat, cumva, ti se face rusine ca 1) nu te-ai gandit si tu pana acum si 2) toata lumea stia in afara de tine. Insa cum la mine inghetata fara caramel e ca baba fara chiloti tetra, m-am gandit sa aplic acestei minunatii un tratament care sa o upgradeze pana la nivelul de Nirvana, doar ca mai fara E-uri: nuci in caramel! Buhahahaa!

DSC_0091-copy inghetata2

E cam atat de simplu:

1. Luati doua banane, le taiati felii si le dati la congelator cateva ore, sau de seara pana dimineata.

2. Cand vreti sa faceti inghetata, le scoateti din congi si le lasati putin sa-si revina, apoi le bagati in blender zum-zum.

3. Separat faceti un sos de caramel pe care apoi il lasati sa se raceasca bine-bine.

4. Luati doua maini de nuci, le mermeliti bine de tot in tigaie, apoi le zobiti usor cu un facalet si le aruncati in sosul de caramel.

5. Lingeti degetele, puneti doua linguri de nuci in caramel peste inghetata de banane, zum-zum inca o tura mica de tot la blender si gata!

DSC_0092-copy

In poze s-a cam topit, ca era cald si nu m-am organizat bine, dar ea de felul ei sta bat, intocmai ca cea cumparata, doar ca de o mie de ori mai delicioasa si mai cremoasa. Trebuie sa stiti ca atunci cand veti mixa bananele inghetate, mai ales daca nu aveti mixer/blender puternic, bananele se vor incapatana putin, vor avea o consistenta usor vascoasa, da’ voi trebuie sa insistati. Neaparat sa aveti sosul de caramel gata facut si racit atunci cand scoateti bananele, ca altfel vi se topeste. Cam atat de la inteleapta de mine pe azi.

DSC_0095-copy

S-o credeti voi! Vesti mari monserilor! Cata da o masina de inghetata si eu o ajut! E cam asa: va uitati la ea pe site si vedeti conditiile de participare, apoi noi (Cata, subsemnata + Andruta) ne uitam pe retetele trimise de voi pana la 31 August 2013 si o alegem pe cea care ne-a placut cel mai tare pana pe 5 Septembrie, iar primii trei clasati impreuna cu retetele lor (daca vor, desigur) apar in VEG no.2 intr-un articol super fain despre cum inghetata se mananca tot timpul, nu numai vara! Cap ou pas cap?

Love and luscious ice creams!

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

9 COMMENTS

  1. Ce reteta simpla de inghetata! Cea mai simpla pe care am vazut-o pana acum si iubesc nucile in caramel iar pe inghetata sigur sunt minunate :)

  2. Ce idee faina cu nucile in caramel. La mine in casa sunt banane tot timpul, dar cele coapte nu sunt niciodata mancate ca atare. Prin urmare, iarna se integreaza in diverse prajituri, iar vara se taie in felii foarte subtiri si se congeleaza. Cand vrea copilul inghetata, se baga la robot, se adauga eventual miere, scortisoara, zmeura, capsuni….orice iti imaginezi c-ar merge si se serveste…Yuuummyyy!

  3. Am facut si eu zilele trecute inghetata din banane dar am amestecat cu kefir cu gust de socata si lamaie. Insa ce ai facut tu este suprematia inghetatei cu banane :). Must try!

  4. Am facut si eu ! De banane cu zmeura ! :D
    Puteam sa jur ca nu o sa fiu niciodata in stare sa fac si eu o ingetata cremoasa ! Insa , m-a dat pe spate cremosenia ei :)
    Banane si caramel …mmmm…este musai sa fac si eu !

  5. Regret ca nu am un robot performant. Am unul mini cu care ma chinui tare cand trebuie sa realizez cate ceva. Inghetata asta arata de milioane, iar caramelul este preferatul meu. Deci ce-ai facut tu aici e o nebunie ! In concluzie, scot mini-ul din dulap !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.