De doua zile incerc sa-i fac pe bucurestenii astia posomorati sa zambeasca. Pe strada, in metrou, in magazine, in autobuz, la administratia financiara. Incerc sa stabilesc contact vizual si sa le zambesc, fara a parea nebuna sau deranjata. De doua zile cutreier orasul si rezultatele mele sunt triste. Majoritatea nu stabileste contact vizual: oamenii merg automat, uitandu-se undeva aiurea, de parca sufletele lor n-ar fi acasa. Cei care totusi se uita si ma vad zambind, isi feresc rapid privirea. In doua zile am reusit sa fur un singur zambet, al unei doamne care se uita pe furis la mine si care, surprinsa in fapt, si-a intors privirea ca dupa un gest nepotrivit. Sa fie oare atat de dificil, atat de nefiresc sa zambim? Cu aceste ganduri in minte, va propun o portie zdravana de grasimi si carbohidrati care sa pompeze endorfine in obrajorii domniilor voastre ca, data viitoare cand cineva va surade, sa zambiti inapoi. Nu-i asa greu, nu?
Ingrediente pentru budinca de cartofi cu rozmarin la cuptor
6-7 cartofi mari, in coaja
2 linguri unt plus extra pentru uns
2 linguri pesmet, plus extra pentru uns
2 linguri de lapte sau smantana
2 linguri telemea rasa
3 oua mari
1 lingurita rozmarin uscat
sare si piper dupa gust
Pentru sos: o cescuta de smantana, 3 catei de usturoi dati prin presa, sare
1. Coacem cartofii in coaja la cuptor la foc mare, aproximativ 30 minute (sa fie facuti).
2. Ii taiem in jumatate si scobim miezul cu o lingurita. Punem cartofii intr-un bol mare, ii zdrobim grosier cu o furculita si ii amestecam cu untul. Adaugam ouale, branza, pesmetul inmoiat in lapte/smantana, rozmarinul, sarea si piperul si amestecam bine.
3. Ungem un vas ceramic cu unt si tapetam cu pesmet, apoi turnam compozitia si dam la copt la foc mic inca vreo 30-40 min.
Servim cu sosul de smantana si usturoi. Simplu si fabulos de gustos. Ba chiar tine si de foame.
La final, tineti minte:
Smile!