Brownie sau cheesecake? Nu conteaza, alcool sa fie.

0

Eu nu beau acool. Il mananc. Da, exact cum ati citit: vodka o fac extract de vanilie, vinul il folosesc la rizotto, brandy-ul la cupcakes iar crema de whisky la … brownies. Activitatea intensa din ultimul timp mi-a facut o pofta nebuna de ciocolata si alcool in mancare, multa ciocolata si alcool, ceea ce a dat nastere unei brownie-cheesecake ultra rapide si fabulos de aromate. Reteta am gasit-o undeva pe net, dar, tot mirosind aburii rachiei, nu-mi mai aduc aminte unde, sa-mi fie cu iertare (hic!).

Daca nu vreti sa va iasa anemic de subtire, ca mie, coaceti intr-o tava mica, sau dublati compozitia.

Ingrediente

Pentru blatul de brownie: 100 g ciocolata neagra (respectati-va! min. 70% cacao!), 115 g unt, 120 g zahar, 90 g faina, 2 oua mari, 2 linguri crema de whisky

Pentru blatul de cheesecake: 250 g crema de branza, 2 linguri crema de whisky, 3 linguri zahar, 1 ou

1. Incingem cuptorul la foc relativ micut. Tapetam o tava mica cu hartie de copt.

2. Intr-o craticioara de sos amestecam ciocolata, untul si zaharul pana se topesc. Luam de pe foc si inglobam, pe rand, ouale, faina si crema de whisky. Turnam compozitia in tava, in strat egal.

3. Intr-un bol amestecam bine ingredientele pentru blatul de cheesecake. Il turnam apoi peste blatul de ciocolata si amestecam foarte fin cu lama unui cutit, sa dam un efect marmorat.

4. Dam la cuptor la foc moderat 35-40 min sau pana cand s-a copt.

D-E-L-I-C-I-O-A-S-A!

Hugs, hugs,

Andie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.