Din ciclul “mici secrete in bucatarie, mari succesuri in viata” astazi am onoarea sa va prezint patru din armele mele secrete: pasta de ghimbir si usturoi, extractul de vanilie, apa de trandafiri si … romul cubanez.
1. Pasta de ghimbir si usturoi
E un ingredient specific bucatariei indiene, gata oricand sa-ti salveze tikka masala sau in general orice givechi sau sos mai nereusit, eventual cu gust de carton. Mare grija la modul in care o folositi totusi – ghimbirul are o aroma puternica si are tendinta de a le eclipsa pe celelalte.
Ingrediente
5 catei de usturoi
1 radacina mica de ghimbir
2 linguri de ulei
Se paseaza toate ingredientele susmentionate la robot pana se obtine o pasta. Se tine intr-un borcanel mic de sticla, la frigider, cam 2-3 saptamani, sau cat o rezista :)
2. Extractul de vanilie
Despre extractul de vanilie va bateam la cap si intr-un post trecut: ei bine, totul se mentine, numai culoarea si gustul ce au devenit mai frumoase in timpul scurs de la ultima postare. Nu m-as mai intoarce la esenta de vanilie nici batuta, mai ales cand e atat de simplu sa ai propriul upgrade in casa!!
3. Apa de trandafiri
Intalnita in special in dulcegariile arabesti, 1 lingura de apa de trandafiri in carafa de limonada s-ar putea sa va rastoarne lumea cu susul in jos :) Mie imi place si in prajituri, siropuri sau glazuri – face valuri si minuni! Se gaseste la Auchan, 12 lei butelca.
4. Romul cubanez
Se gaseste la prieteni alcoolici. :P E bine sa fie d-ala bun, d-ala original, da import. Dupa ce s-au intalnit in dulap, esenta mea de rom s-a sinucis… si nu din dragoste. Sau..?
Acum ca am ramas fara dedesubturi, va imbratisez cu drag si va doresc spor la prajiturit!
Andie
[…] sos: 2 linguri ulei de masline, 3/4 lingurita chimen, 1 ceapa tocata, 2 lingurite pasta de ghimbir si usturoi, 3 rosii pasate la robot, 1/2 lingurita coriandru macinat, 1/4 lingurita turmeric si 1/4 lingurita […]
[…] 1 lingurita de pasta de ghimbir si usturoi […]
m-am gandit sa fac zahar vanilat homemade.. oare the bine si see you zahar brun?
m-am gandit sa fac zahar vanilat homemade, dar folosind zahar brun in locul celui rafinat. cum ar merge?
Draga mea, sincera sa fiu nu stiu exact ce sa iti spun, dar nu vad de ce nu ar merge! Numai ca daca e zahar brun din acela care se lipeste, cred ca va fi greu sa distribui vanilia. Daca nu , go for it!
[…] si prajituri care s-o includa. S-a insinuat inapoi in viata mea cand m-am hotarat sa dau o sansa pastei de ghimbir usturoi (si asta numai datorita usturoiului!) moment in care trebile s-au schimbat fundamentalmentan. […]
[…] si prajituri care s-o includa. S-a insinuat inapoi in viata mea cand m-am hotarat sa dau o sansa pastei de ghimbir usturoi (si asta numai datorita usturoiului!) moment in care trebile s-au schimbat fundamentalmentan. […]
[…] 1 lingurita de pasta de ghimbir si usturoi […]
Salut. Vreau sa incerc si eu apa de trandaf, dar sunt atat de departe de subiectul asta.:-/ Deci gasesc la auchan? Sub forma de esenta?
Da! La sticla, la produsele etnice/ arabesti.
[…] 1 lingurita de pasta de ghimbir si usturoi […]