Profitand de faptul ca azi a fost ceva mai racoare, m-am incumetat sa dau drumul la cuptor. Sa nu va imaginati ca pentru mai mult de 12 min, nici vorba! Am ales special o reteta de painica usor de facut, insa atat de buna incat o mananci pe loc, goala, fara sa te induri sa-i strici gustul cu vreun alt fel de mancare. Daca totusi cedezi tentatiei, painica asta e buna de mancat cu un dhal indian, un humus, o salata de vinete, ce sa mai, cam orice avem prin casa! (eu o sa o pap cu un Baba Ganoush – detalii in alt post :)
Ingrediente
450 faina alba
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
1 pachetel drojdie uscata (7 ml)
1 lingurita zahar
1 lingurita seminte de fenicul, 1 lingurita seminte chimen (sau orice alt condiment care va place!)
150 ml lapte cald
2 linguri ulei
150 ml (1 cutiuta) iaurt
1 ou batut
1. Intr-un bol mare cernem faina, bicarbonatul si sarea. Adaugam drojdia uscata, zaharul si condimentele.
2. Facem o gaura in centru si turnam, pe rand, laptele cald, uleiul, iaurtul si oul batut. Formam o coca pe care o framantam maxim 10 minute, apoi o lasam in acelasi bol la crescut pana isi dubleaza volumul (aprox. 1 ora).
3. Introducem o tava in cuptor si il preincalzim la temperatura maxima. Dupa ce coca s-a dublat, o framantam putin si o impartim in 6 bucati pe care le tinem acoperite in timp ce le lucram, una cate una. Luam fiecare bucata si o intindem in forma rotunda (cu o grosime similara aluatului de pizza), o ungem cu ulei si o punem in tava fierbinte.
4. Se coc maxim 10 minute, iar la sfarsit nu strica daca ii mai dati 1 minut de grill (in cazul in care cuptorul vostru e dotat cu asa ceva).
Toata faza cu painica asta e sa fie coapta in cuptor extrem de incins, dar o perioada mica. Se poate coace si in tigaie, in cazul in care nu vreti sa dati drumul la cuptor, cate 2 minute pe fiecare parte.
Sper sa va bucurati de ea cel putin la fel de mult ca mine!
Hugs now,
Andie