Paine indiana (naan) condimentata

0

Profitand de faptul ca azi a fost ceva mai racoare, m-am incumetat sa dau drumul la cuptor. Sa nu va imaginati ca pentru mai mult de 12 min, nici vorba! Am ales special o reteta de painica usor de facut, insa atat de buna incat o mananci pe loc, goala, fara sa te induri sa-i strici gustul cu vreun alt fel de mancare. Daca totusi cedezi tentatiei, painica asta e buna de mancat cu un dhal indian, un humus, o salata de vinete, ce sa mai, cam orice avem prin casa! (eu o sa o pap cu un Baba Ganoush – detalii in alt post :)

Ingrediente

450 faina alba

1 lingurita bicarbonat de sodiu

1/2 lingurita sare

1 pachetel drojdie uscata (7 ml)

1 lingurita zahar

1 lingurita seminte de fenicul, 1 lingurita seminte chimen (sau orice alt condiment care va place!)

150 ml lapte cald

2 linguri ulei

150 ml (1 cutiuta) iaurt

1 ou batut

1. Intr-un bol mare cernem faina, bicarbonatul si sarea. Adaugam drojdia uscata, zaharul si condimentele.

2. Facem o gaura in centru si turnam, pe rand, laptele cald, uleiul, iaurtul si oul batut. Formam o coca pe care o framantam maxim 10 minute, apoi o lasam in acelasi bol la crescut pana isi dubleaza volumul (aprox. 1 ora).

3. Introducem o tava in cuptor si il preincalzim la temperatura maxima. Dupa ce coca s-a dublat, o framantam putin si o impartim in 6 bucati pe care le tinem acoperite in timp ce le lucram, una cate una. Luam fiecare bucata si o intindem in forma rotunda (cu o grosime similara aluatului de pizza), o ungem cu ulei si o punem in tava fierbinte.

4. Se coc maxim 10 minute, iar la sfarsit nu strica daca ii mai dati 1 minut de grill (in cazul in care cuptorul vostru e dotat cu asa ceva).

Toata faza cu painica asta e sa fie coapta in cuptor extrem de incins, dar o perioada mica. Se poate coace si in tigaie, in cazul in care nu vreti sa dati drumul la cuptor, cate 2 minute pe fiecare parte.

Sper sa va bucurati de ea cel putin la fel de mult ca mine!

Hugs now,

Andie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
https://www.google.com/recaptcha/api.js?onload=wpcaptcha_captcha&render=6LfUsDApAAAAABKToguGl1jQ8O7k7sKjiBBq_aoW&ver=1.23

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.