Winter warmer soup/ Winter warmer soup

4

Ma iertati ca am ales sa folosesc titlul din engleza, dar n-am gasit in romaneste o sintagma mai potrivita decat “winter warmer” – adica supa care te incalzeste iarna la burtica, manute si sufletel. Desi am gasit-o intr-una din cartile de bucate din “afara”, va marturisesc ca supa asta n-ar putea fi mai romaneasca nici daca ar vrea. Exceptam ghimbirul, dar acum si asta s-a smecherit, s-a marketat mai bine, si a devenit la fel de popular pe tarabe. Ingredientele sunt clasice de iarna, simple, la indemana, iar gustul este diafan si cremos. Sa vedem.

Ingrediente

3 morcovi

1 cartof mare

1 pastarnac mare

1 telina sau ridiche alba mica

1 ceapa

1,5 l apa

300 ml lapte

sare, piper

1 lingurita de pasta de ghimbir usturoi (sau ghimbir proaspat ras, sau doar usturoi)

1 mana serioasa de marar proaspat (sau congelat)

2 linguri ulei de masline

1 nuca de unt

1. Curatam legumele si le taiem cubulete.

2. Intr-o oala de supa incingem uleiul si untul, apoi adaugam legumele si 2-3 linguri de apa, sarea si piperul. Acoperim cu un capac si lasam la inabusit aprox. 15 minute, amestecand din cand in cand.

3. Turnam restul de apa si mai fierbem putin, pana se patrund legumele. Stingem apoi focul si pasam legumele cu un mixer cu picior (sau la procesor/blender), pana obtinem o supa-crema fina. Adaugam laptele, ghimbirul, mararul si amestecam bine.

Se face repede si e senzatie in familie; evident, merge de minune cu crutoane. Nu exista recomandare mai buna decat faptul ca Adi a mancat-o pe toata.

Love and winter,

Andie

Ma iertati ca am ales sa folosesc titlul din engleza, dar n-am gasit in romaneste o sintagma mai potrivita decat “winter warmer” – adica supa care te incalzeste iarna la burtica, manute si sufletel. Desi am gasit-o intr-una din cartile de bucate din “afara”, va marturisesc ca supa asta n-ar putea fi mai romaneasca nici daca ar vrea. Exceptam ghimbirul, dar acum si asta s-a smecherit, s-a marketat mai bine, si a devenit la fel de popular pe tarabe. Ingredientele sunt clasice de iarna, simple, la indemana, iar gustul este diafan si cremos. Sa vedem.

Ingrediente

3 morcovi

1 cartof mare

1 pastarnac mare

1 telina sau ridiche alba mica

1 ceapa

1,5 l apa

300 ml lapte

sare, piper

1 lingurita de pasta de ghimbir usturoi (sau ghimbir proaspat ras, sau doar usturoi)

1 mana serioasa de marar proaspat (sau congelat)

2 linguri ulei de masline

1 nuca de unt

1. Curatam legumele si le taiem cubulete.

2. Intr-o oala de supa incingem uleiul si untul, apoi adaugam legumele si 2-3 linguri de apa, sarea si piperul. Acoperim cu un capac si lasam la inabusit aprox. 15 minute, amestecand din cand in cand.

3. Turnam restul de apa si mai fierbem putin, pana se patrund legumele. Stingem apoi focul si pasam legumele cu un mixer cu picior (sau la procesor/blender), pana obtinem o supa-crema fina. Adaugam laptele, ghimbirul, mararul si amestecam bine.

Se face repede si e senzatie in familie; evident, merge de minune cu crutoane. Nu exista recomandare mai buna decat faptul ca Adi a mancat-o pe toata.

Love and winter,

Andie

I don’t know about you, but this soup had me at “winter warmer”. It’s so easy to make, with handy veggies and has such a creamy, delicate texture that it was finished in no time.

You’ll see what I mean :)

Ingredients

3 carrots

1 large potato

1 large parnship

1 turnip or celeriac

1 onion

1,5 l water

300 ml milk

salt & pepper

1 tsp ginger garlic paste or grated ginger

2 tbs dill

2 tbs olive oil

1 tbs butter

1. Peel and chop the veggies.

2. In a soup pot, heat the oil and butter, then add the veggies and 2-3 tbs water, salt and pepper. Cover with a lid and let steam for about 15 min, stirring occasionally.

3. Pour the rest of the water and boil until veggies are tender. Remove from heat and cream everything with a hand mixer. Add the milk, ginger and dill and mix well.

Obviously, it’s awesome with croutons. It’s probably the best soup I ever made.

Love and winter,

Andie

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

4 COMMENTS

    • Uau, 15 legume?? Si cum a fost? Mie supa asta imi place mult ca e foarte, foarte la indemana iarna! Te pup dulce!

  1. Chiar dacă nu a venit iarna mie mi s- a făcut pofta de supa asta si am făcut- o azi… Dar cum am si făcut- o așa a si dispărut de repede din bolurile noastre. Dar m- am bucurat ca l- am surprins pe Sotul meu si pe dragii mei musafiri cu ceva special. Thx andie!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here