Rulada de praz/Leek roulade

0

Daca esti vegetarian si ti-a murit inspiratia in papusoi atunci cand te gandesti la felul principal pe care il vei asterne pe masa de Craciun, aici e de tine: ia rulada cu praz, neamule. Blatul e atat de bun incat ma gandesc sa-l fac de unul singur, sub forma de chec, si sa ma ascund in dulap sa-l infulec singura.

Ingrediente pentru blat

2 prazi (exista pluralul asta??), curatati si taiati rondele

50 g unt

100 g parmezan ras

2 linguri pesmet

2 linguri rase de faina

250 ml lapte

2 oua

1 lingurita mustar

sare, piper, nucsoara macinata

Ingrediente pentru umplutura

300 g branzica dulce de vaci

1 ceapa mica rosie

1 mana de marar sau busuioc maruntit

2 maini de nuci maruntite

2 linguri de smantana (optional)

1 ardei kapia

1. Ungem o tava de 20×30 cm cu unt sau ulei, o tapetam cu foaie de copt peste care presaram pesmetul si 2 linguri de parmezan ras. Preincalzim cuptorul, gas 4-5. Separam albusurile de galbenusuri.

2. Intr-o tigaie mare topim untul si calim prazul vreo 5 min, pana se inmoaie. Adaugam faina, apoi laptele, apoi mustarul, sarea, piperul si nucsoara, si mai lasam cateva minute. Dam de pe foc, inglobam galbenusurile si parmezanul si lasam la racit.

3. Separat, batem albusurile tare cu un praf de sare. Le inglobam apoi in compozitie usurel, amestecand de jos in sus. Intindem compozitia in tava, nivelam cu o spatula, si dam la foc 15-20 min, pana cand se incheaga.

4. Pentru umplutura, amestecam toate ingredientele intr-un procesor, sau le mixam noi bine cu lingura intr-un castronel. Pe un gril incingem ardelul kapia pana se inmoaie bine, apoi il taiem feliute subtiri. Cand e gata blatul il lasam sa se raceasca usor, apoi intindem umplutura in strat egal peste el, apoi feliutele de ardel kapia si rulam.

Voila de iata. Fu gata si fu tare.

Love and leeks,

Andie

Daca esti vegetarian si ti-a murit inspiratia in papusoi atunci cand te gandesti la felul principal pe care il vei asterne pe masa de Craciun, aici e de tine: ia rulada cu praz, neamule. Blatul e atat de bun incat ma gandesc sa-l fac de unul singur, sub forma de chec, si sa ma ascund in dulap sa-l infulec singura.

Ingrediente pentru blat

2 prazi (exista pluralul asta??), curatati si taiati rondele

50 g unt

100 g parmezan ras

2 linguri pesmet

2 linguri rase de faina

250 ml lapte

2 oua

1 lingurita mustar

sare, piper, nucsoara macinata

Ingrediente pentru umplutura

300 g branzica dulce de vaci

1 ceapa mica rosie

1 mana de marar sau busuioc maruntit

2 maini de nuci maruntite

2 linguri de smantana (optional)

1 ardei kapia

1. Ungem o tava de 20×30 cm cu unt sau ulei, o tapetam cu foaie de copt peste care presaram pesmetul si 2 linguri de parmezan ras. Preincalzim cuptorul, gas 4-5. Separam albusurile de galbenusuri.

2. Intr-o tigaie mare topim untul si calim prazul vreo 5 min, pana se inmoaie. Adaugam faina, apoi laptele, apoi mustarul, sarea, piperul si nucsoara, si mai lasam cateva minute. Dam de pe foc, inglobam galbenusurile si parmezanul si lasam la racit.

3. Separat, batem albusurile tare cu un praf de sare. Le inglobam apoi in compozitie usurel, amestecand de jos in sus. Intindem compozitia in tava, nivelam cu o spatula, si dam la foc 15-20 min, pana cand se incheaga.

4. Pentru umplutura, amestecam toate ingredientele intr-un procesor, sau le mixam noi bine cu lingura intr-un castronel. Pe un gril incingem ardelul kapia pana se inmoaie bine, apoi il taiem feliute subtiri. Cand e gata blatul il lasam sa se raceasca usor, apoi intindem umplutura in strat egal peste el, apoi feliutele de ardel kapia si rulam.

Voila de iata. Fu gata si fu tare.

Love and leeks,

Andie

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

1 COMMENT

  1. Am incercat si eu rulada pt Anul Nou. E delicioasa!!!
    Cand am rulat au aparut mici fisuri pe ici colo in blat…am zis ca poate e de vina prazul care nu era taiat f marunt….

    • Draga mea, sa stii ca fisurile sunt normale la genul asta de rulada. Cu putina atentie insa vor fi mici si nu foarte vizibile. Intr-adevar, prazul taiat prea mare nu ajuta, insa nu-ti face prea multe probleme in legatura cu asta! Important e gustul, nu-i asa?

  2. Am facut si eu rulada aseara. N-a apucat lumina zilei, deci s-ar putea spune ca a fost buna :) Mini-argumente contra: cam multe vase si ustensile de spalat. Si mie mi s-a crapat nitel; o sa incerc sa tai prazul mai fin data viitoare. De asemenea, o sa omogenizez umplutura mai bine – cu siguranta cu blenderul – o pasta fina, intinsa intr-un strat subtire va fi mai maleabila, iar rulada se va umple mai uniform si, poate, fara prea multe fisuri. Una peste alta, e de bine, incercati-o, preferabil in cantitate dubla, s-apuce si-adoua zi :)

    • Heei! Salut Dana!
      Asa e, si eu am spalat o gramada de vase pentru ea, tocmai de asta nu o fac asa des. O tin mai mult pentru ocazii speciale :) Buna ideea asta, sa fac doua bucati in loc de una, caci intr-adevar, si l-a noi s-a lins complet de pe blide! Te pup, multumesc de feedback!
      PS Nu ti-am raspuns in timp util pentru ca am fost cat se poate de plecata din tara :)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here