Campania "ce-mananc-eu-in-fiecare-zi"/ Daily Eats campaign"Daily eats" campaign

0

Aseara, intr-o insomie tare ca cafeaua generata de cartofii prajiti pe care i-am halpait fara discernamant, it hit me. Blogul asta a aparut atat din nevoia mea de a tine o evidenta a retetelor, cat si din dorinta de a sustine comunitatea vegetariana cu idei de meniu. In Romanica zilelor noastre, nu-i tocmai usor sa ai o dieta veg cat mai variata si echilibrata! Trebuie sa stiti ca nu-s cel mai conservator, strict sau obsedat vegetarian pe care il veti intalni, din contra. Duc o viata normala, care din cand in cand mai implica si excese culinare (in ambele directii, de la junk food la cure de purificare). Cele trei principii generale care conteaza sunt: mancarea sa fie gustoasa, sa nu contina carne si sa fie cat de cat echilibrata.

Pentru ca imi doresc ca pe blogul meu sa gasiti fotografii si cuvinte frumoase, din lipsa timpului nu pot sa postez intotdeauna toate mancarurile pe care le fac si nu va pot impartasi toate gaselnitele mele despre lifestyle vegetarian. Este un mic standard de calitate pe care mi l-am impus si doresc sa-l mentin. Ca urmare, pentru a nu pierde ideile de zi cu zi, pentru a va inspira pachetelul cu  mancare din geanta si pentru a va ajuta sa va tineti de fructe si legume, m-am gandit sa incep campania Daily Eats (se scrie mai usor in EN), adica “ce mananc eu in fiecare zi”.

M-am hotarat sa postez zilnic pe pagina de Facebook macar o poza cu o idee de masa, fie ca e vorba de mic dejun, pranz, cina, gustare, brunch, etc. Steve Jobs si Instagram ma vor ajuta sa fac experienta cat mai placuta, insa va rog sa retineti ca vor fi poze facute cu telefonul. Cu aceasta ocazie, pagina de Facebook va fi deschisa si pentru voi, si astept din partea voastra “replici mobile” cu idei de papa bun vegetarian (ovo-lacto), vegan sau raw vegan.

Sper sa va placa ideea mea, sa participati, dar, MAI ALES, sa va fie utila! Incepem cu sandvisul meu de azi, incropit azi dimineata la repezeala: bagheta cu UDM, ardei rosu copt, 3 feliute de parmezan, seminte de floarea soarelui si dovleac + 5 stafide :)

Eat well,

Andie

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

1 COMMENT

    • Hahahaha! Daca-ti spun.. ai sa razi.. ULEI DE MASLINE! :)) Pentru mine, este o institutie care merita acronim! :))

  1. :))) eram sigura ca e ceva simplu, dar nu mai vazusem pana acum la tine prescurtarea asta. bineinteles ca stiu de la americani de EVOO, parca la Rachel Ray am auzit f des, dar in romaneste nu auzisem :))). deci bagheta e facuta cu UDM sau ai uns-o tu? oricum, arata apetisant, daca as manca paine si branza, mi-as face-o si eu :P

  2. Nu, bagheta am uns-o eu cu UDM in loc de unt, e una din rezolutiile de anul trecut :) Ce-ti veni sa nu mai mananci paine si branza?!?!

  3. Nu stiu care-i raspunsul Andreei la intrebarea ta.. dar eu una daca as manca mai mereu paine cu branza m-as face cat un purcelus! ;)) Mda, in schimb mananc porc, lactate multe pe principiul Monti;)) hmm privind putin in urma, o sa mor repede;)) (( Ti-am zis pe fb ca mi-e frica (asa putin) de cartofi:))) Mda, deci metabolismul tau functioneaza la parametrii normali, pregatesti dulcegarii apetisante (sa nu-mi zici ca le mananci in intregime) si papi chiar paine cu branza! OMG.. cred ca deja te invidiez!!!! ;) Te pup

    • Draga mea, unul din motivele pentru care nu m-as mai intoarce niciodata la carne este ca mi-a schimbat metabolismul. Acum 11 ani, cand m-am lasat, aveam cu 12-14 kg in plus si ma ingrasam si daca respiram, iar curele de slabire nu dadeau niciun rezultat. In primul an de veggie, e drept, si cu doua-trei cure de purificare de cate 10 zile cu fructe (dar cu distante de luni de zile intre ele), am dat jos toate kg in plus si nu le-am mai pus niciodata. Mananc ce vreau, cat vreau, cum vreau, la ce ora vreau, iar variatiile mele sunt de 1-2 kg, dar care tin mai mult de stres/somn. Ca sa-ti raspund la intrebare, da, mananc toate dulciurile pe care le gatesc si fara regrete; imi aduc aminte cu tristete de perioada in care tineam cure de slabire, cand ajunsesem sa percep mancarea mai mult ca pe un inamic, iar asta nu-mi facea bine deloc, in primul rand psihic. Sunt convinsa ca in situatia mea de atunci se regasesc din pacate multe fete…
      Sa stii ca nu fac propaganda stilului de viata vegetarian, pentru ca sunt de parere ca e o alegere personala care trebuie sa fie fundamentata pe motivatii si convingeri strict personale, insa nici nu pot sa nu impartasesc o experienta care pentru mine a fost si a ramas pozitiva si spectaculoasa :)
      E adevarat, ca vegetarian trebuie sa fii totusi destul de atent la ce mananci, pentru ca nu poti inlocui carnea cu branza sau cartofi prajiti, cum am facut eu intr-o prima faza si am dat direct intr-o anemie feripriva (lipsa de fier). Acum am grija sa mananc zilnic cel putin trei fructe diferite (n-ai idee cum accelereaza tranzitul, deci slabirea) si cat mai multe legume, de preferat la abur sau cuptor. Chiar mi-ai dat o idee, sa scriu un post despre vegetarianism si cure de slabire, poate ajuta pe cineva…
      Te pup, Antonina, si-ti doresc mult sa gasesti formula care sa te prinda cel mai bine si care, cel mai important, sa te mentina sanatoasa si fericita! :)

  4. Cum nu?? Ultima postare au fost biscotti tai! :) Ideea e asa: daca in ziua respectiva pun reteta pe blog, nu mai pun nimic la Daily Eats. E drept, n-am scris asta explicit, dar am crezut ca se subintelege :)
    Azi voiam sa postez sarmale cu orez si ciuperci :)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here