Imi place la nebunie gratinul asta. Imi place atat de mult, incat mi-e foarte greu sa ma abtin sa nu-l mananc pe tot, instant. Combinatia cartof-rozmarin proaspat-usturoi este una din preferatele mele, si daca mai bag in ecuatie si ceva cascaval iese.. pai iese gratinul asta demential. In mod normal, ar fi trebuit sa adaug in el si ceva smantana, insa mi-am zis: hai mai sa-l fac mai light! Si am taiat-o de pe lista fara remuscari.
Gratin de cartofi cu rozmarin
Ingrediente
- 4 linguri de ulei de masline
- 10 cartofi medii
- 1 ceapa mica
- 4 catei de usturoi, zdrobiti
- 2-3 ramurele de rozmarin proaspat
- 1 lingura de mustar
- 300 g cascaval ras
- sare
- piper
Metoda
- Taiem cartofii feliute subtiri, ca pentru chipsuri. La robotel sau manual, dupa posibilitati. La fel procedam si cu ceapa, pe care o amestecam cu cartofii, mustarul si usturoiul zdrobit.
- Intr-un vas ceramic cu diametru de 28 cm turnam uleiul de masline, apoi asezam un rand din amestecul de cartofi peste care presaram un praf de sare, piper si cateva frunzulite de rozmarin, iar apoi acoperim cu un strat de cascaval ras.
- Repetam operatia pana terminam cartofii, dar avem grija ca ultimul strat sa fie de cascaval.
- Acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptor la foc mediu 30 minute. Dupa 30 min scoatem folia (avand grija sa nu ne oparim), si mai lasam un sfert de ora.
All rights reserved - Andie.ro
Io zic ca-i light pentru ca intre straturile de cartofi n-am turnat smantana, cum se face de obicei. Acuma… fiecare cum vrea sa creada :)
Love and rosemary,
ne plac retetele see you rosmarin.
Mda,cred ca merita sa incerc reteta,dar numai la recomandarea medicului nutritionist,altfel nu risc…
Cornelia, de ce, tii vreun regim anume? Eu sper din suflet sa o incerci si sa iti placa! Hugs!