Gratin de cartofi cu rozmarin. Varianta light.Potato and rosemary gratin

0

Imi place la nebunie gratinul asta. Imi place atat de mult, incat mi-e foarte greu sa ma abtin sa nu-l mananc pe tot, instant. Combinatia cartof-rozmarin proaspat-usturoi este una din preferatele mele, si daca mai bag in ecuatie si ceva cascaval iese.. pai iese gratinul asta demential. In mod normal, ar fi trebuit sa adaug in el si ceva smantana, insa mi-am zis: hai mai sa-l fac mai light! Si am taiat-o de pe lista fara remuscari.

Gratin de cartofi cu rozmarin

Ingrediente

  • 4 linguri de ulei de masline
  • 10 cartofi medii
  • 1 ceapa mica
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2-3 ramurele de rozmarin proaspat
  • 1 lingura de mustar
  • 300 g cascaval ras
  • sare
  • piper

Metoda

  1. Taiem cartofii feliute subtiri, ca pentru chipsuri. La robotel sau manual, dupa posibilitati. La fel procedam si cu ceapa, pe care o amestecam cu cartofii, mustarul si usturoiul zdrobit.
  2. Intr-un vas ceramic cu diametru de 28 cm turnam uleiul de masline, apoi asezam un rand din amestecul de cartofi peste care presaram un praf de sare, piper si cateva frunzulite de rozmarin, iar apoi acoperim cu un strat de cascaval ras.
  3. Repetam operatia pana terminam cartofii, dar avem grija ca ultimul strat sa fie de cascaval.
  4. Acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptor la foc mediu 30 minute. Dupa 30 min scoatem folia (avand grija sa nu ne oparim), si mai lasam un sfert de ora.
https://www.andie.ro/2012/02/24/gratin-de-cartofi-cu-rozmarin-varianta-light/

Io zic ca-i light pentru ca intre straturile de cartofi n-am turnat smantana, cum se face de obicei. Acuma… fiecare cum vrea sa creada :)

Love and rosemary,

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.