Cupcakes rustice cu magiun de Topoloveni/ Country style cupcakes

0

Astazi de dimineata aparu in fata mea iubi, cu sterlici sclipiciosi in ochi si o mare rugaminte: maine are inspectie si vrea o tava de cupcakes, sa mai indulceasca atmosfera prin scoala. Si pentru ca a mai si clipit gratios din gene de doua ori, am fost gata de atac. M-am gandit sa-i fac niste cupcakes dupa gustul si asemanarea lui: clasice si traditionale pana la Dumnezeu si inapoi! Aaaa… clasice pentru Romania, ca americanii cu siguranta si-ar smulge parul din cap daca ar afla ce am fost in stare sa fac.

Pai eu sunt mare fan magiun de Topoloveni. Mami imi umple camarile cu home-made, iar eu il folosesc la… orice, inclusiv la umplut de macarons. Da! Sunt mandra de acest magiun din prune fara zahar! Si pentru ca saptamana trecuta tot iubi, marele tanar intreprinzator, prezent la Forumul IMM de la Romexpo, s-a intors acasa cu un borcan, mi-am zis: asta e ocazia magiunului sa straluceasca, ca o stea de cinema, Hollywood-Bollywood-Buftea! Am dat iama in frigider de unde am pescuit ramasitele defuncte ale unei sfecle coapte si am purces:

200 g piure de sfecla coapta-200 g faina – 100 g zahar brun – 100 g zahar alb vanilat – 100 ml lapte – 80 ml ulei de floarea soarelui – 2 oua – 1 lingurita de bicarbonat – 1 praf de sare – 2 lingurite de extract de vanilie

toate s-au amestecat de-a valma intr-un bol si au format o coca roooooooooooooooz, care a fost turnata in forme si aruncata in cuptor pana a mirosit bine.

Odata scoase si racite, m-am infipt in ele cu un cutit, le-am scobit cum m-am priceput mai bine si le-am indesat cu … surprize-surprize: magiun de Topoloveni. Evident ca am mancat scobeala, ce intrebare-i asta? Pai nu v-am zis eu sa puneti legume in cupackes, ca-s mortale? Da’ voi nu si nu, betmen, betmen. Dar stati! Ca nu m-am oprit aici din frenezia mea rustica!!

Am trecut sa fac frostingul. Da-i: 300 ml smantana pentru frisca, fro 5 linguri de zahar pudra cernut, 1 varf de cutit de cream of tartar (ca sa-mi tina frisca bine), 1 lingurita de extract de vanilie, toate s-au amestecat si au format o bunaciune de topping. In acest moment, geniul meu diabolic si-a zis: BANZAI!!, si a zvarlit o lingura imensa de magiun in frisca. Exact cum ati auzit. Am luat mixerul si i-am tras o frecaneala ca-n filme si a iesit…. pai, crema asta cu look nasol da’ gust demential. Hai, recunoasteti: culoarea aia e cel putin gender-confused. Pai nu v-am zis ca-s diabolica??

Muahahhahaha!! I am Mandark, za master of all time!!

Acestea fiind zise, luati de cumparati magiun de Topoloveni: e brand national si n-are zahar. Eu ma duc sa fac niste sandvisuri, tot pentru inspectia de maine. Ca deh, asa e cand lucrezi in invatamant, nu, dom’ Profesor?

PS M-am chinuit sa le pozez in albastru, ca doar-doar ma mai primeste Emily la Tea Party. :)

Love and magiun de Topoloveni!

 

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

1 COMMENT

  1. oh, ce dragutele sunt :*
    imi place si combinatia, air despre gust, ce sa mai zic? cred ca’s bestiale!
    Te pup scumpa mea si-ti multumesc :*

    • Emily, daca esti fan magiun… atunci astea-s de tine! Iar eu mor dupa gustul dulce de sfecla… Miam, miam!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here