Legume de toamna coapte cu rozmarin si vinegreta/Baked autumn goodies with vinegrette

0

Alta zi, alt orgasm culinar: am redescoperit sfecla rosie coapta. Daca pana acum o cumparam lenes din supermarket, gata facuta, odata coapta la mine in cuptor lucrurile s-au schimbat radical. Felul pe care vi-l propun este ATAT de savuros si usor de facut incat miroase a dependenta. Pratic, trebuie doar sa aruncati niste legume la cuptor, si sa va sacrificati 2 minute sa turnati o vinegreta peste ele.

Ingrediente

5 cartofii medii in coaja, taiati cuburi mari

2 morcovi mari, taiati rondele

1 ceapa de apa, taiata fasii longitudinale

1 sfecla mare, in coaja

rozmarin 

un praf de sare

2 linguri de ulei de masline

Pentru vinegreta: 3 linguri de ulei de masline, 1 lingura de otet balsamic, 1 lingurita de mustar, sare, piper

1. Invelim sfecla rosie in folie de aluminiu si o dam la copt pe tabla cuptorului.

2. Intr-o tava mare antiaderenta asezam legumele tocate si le stropim cu ulei, un praf de sare, rozmarin, apoi le amestecam bine in asa fel incat sa se acopere de ulei.

3. Coacem legumele la foc tare (gas 7) aproximativ 30 minute, sau pana cand sunt gata coapte. Sfecla rosie o lasam intre 40-60 minute, pentru ca vrem sa fie bine facuta – o testam cu o furculita care ar trebui sa intre foarte usor.

4. Dupa ce s-a racit, curatam coaja sfeclei, o taiem cuburi mari, o amestecam cu restul legumelor iar apoi peste turnam vinegreta.

5. Mancam pana lesinam.

Nu va pot descrie gustul incredibil de legume usor caramelizate, potentat de aroma otetului balsamic si a rozmarinului. Nici macar n-o sa incerc, so go out and do it!

Hugs now,

Andie

Alta zi, alt orgasm culinar: am redescoperit sfecla rosie coapta. Daca pana acum o cumparam lenes din supermarket, gata facuta, odata coapta la mine in cuptor lucrurile s-au schimbat radical. Felul pe care vi-l propun este ATAT de savuros si usor de facut incat miroase a dependenta. Pratic, trebuie doar sa aruncati niste legume la cuptor, si sa va sacrificati 2 minute sa turnati o vinegreta peste ele.

Ingrediente

5 cartofii medii in coaja, taiati cuburi mari

2 morcovi mari, taiati rondele

1 ceapa de apa, taiata fasii longitudinale

1 sfecla mare, in coaja

rozmarin 

un praf de sare

2 linguri de ulei de masline

Pentru vinegreta: 3 linguri de ulei de masline, 1 lingura de otet balsamic, 1 lingurita de mustar, sare, piper

1. Invelim sfecla rosie in folie de aluminiu si o dam la copt pe tabla cuptorului.

2. Intr-o tava mare antiaderenta asezam legumele tocate si le stropim cu ulei, un praf de sare, rozmarin, apoi le amestecam bine in asa fel incat sa se acopere de ulei.

3. Coacem legumele la foc tare (gas 7) aproximativ 30 minute, sau pana cand sunt gata coapte. Sfecla rosie o lasam intre 40-60 minute, pentru ca vrem sa fie bine facuta – o testam cu o furculita care ar trebui sa intre foarte usor.

4. Dupa ce s-a racit, curatam coaja sfeclei, o taiem cuburi mari, o amestecam cu restul legumelor iar apoi peste turnam vinegreta.

5. Mancam pana lesinam.

Nu va pot descrie gustul incredibil de legume usor caramelizate, potentat de aroma otetului balsamic si a rozmarinului. Nici macar n-o sa incerc, so go out and do it!

Hugs now,

Andie

I’ve recently re-discovered beetroot. I always loved it baked with vinegar, as a child, but to have it baked in my own oven changed things completely. This dish is so easy to make and so savory that it is likely to make it to your top 5 autumn recipes – don’t miss out on all those fresh vegetables out there, it would be such a pity!

Ingredients

5 medium potatoes, in their skin, wedges

2 large carrots

1 large red onion, chopped lengthways

1 large beetroot, in its skin

rosemary

pinch of salt

2 tbs olive oil

For the vinegrette: 3 tbs olive oil, 1 tbs balsamic vinegar, 1 tsp mustard, salt and pepper to taste

1. Wrap the beetroot in aluminium foil and bake it at gas 5-6 for about 40 – 60 min. or until ready (a fork inserts smoothly).

2. In a non-stick pan, place the rest of the vegetables, sprinkle with olive oil, salt and rosemary and bake until ready.

3. After the beetroot has cooled, peel it and chop it into large cubes and mix with the rest of the baked veggies.

4. Prepare the vinegrette and sprinkle it over the vegetables.

I can’t describe to you the sweet, caramelized taste enhanced by the aroma of the balsamic vinegar. I simply can’t, it’s heavenly.

Be happy,

Andie

 

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

1 COMMENT

  1. Incredibil, stau de doua ore si citesc blogul tau si bookmarkuiesc retete pe care le voi face, cu siguranta!
    Ai un fel nemaipomenit de a scrie, ma tenteaza fiecare reteta, cred ca deja am devenit dependenta de blogul tau….congrats!!!

    • Draga Roxi,
      Iti tare multumesc. Cuvintele tale frumoase make it all worthwhile. Te imbratisez, cu mult, mult, muuult drag.

    • PS Si tu ai un blog absolut minunat! Tare m-am bucurat cand mi-ai scris ca asa am avut ocazia sa te descopar :)
      Sa stii ca multe din ideile de-acolo le-as pune eu la mine in casa, si-s om in toata firea… Frumos. frumos.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.