Zile de canicula si-un sorbet de pepene galben cu menta si busuioc

0

Mi-e cumplit de dor de bucataria mea. Veche, noua, nici nu mai conteaza. Simt ca viata mea e cu susu-n jos, mi-e dor sa mananc si altceva decat fructe si junk, mi-e dor sa fac poze si sa stam de vorba. Da, noi doi, draga cititorule. Pana azi ascunsesem bine aparatul foto ca sa nu mai planga dupa mine si eu dupa el, insa… am cedat. Si e numai vina Catalinei si a Andreei. A Catalinei pentru ca mi-a dat prima oara sa gust din acest sorbet, desi eu nu prea suport pepenele galben. Era iarna si-mi aduc aminte cat de sceptica am putut sa fiu: oh, daca as fi stiut! Am mancat singura toata caserola si mi-am propus ca, odata vara venita, sa incerc si eu neaparat.

A Andreei pentru ca de cateva zile face incontinuu sorbet de pepene cu busuioc. Si nom-nom, yum-yum, asta seara nu s-a mai putut. M-am apucat sa cotrobai prin maldarul de boarfe ingramadite peste tot prin casa si am extras blenderul, masinuta de inghetata, un cutit si o lingura. Cupa de inghetata nu am gasit-o, de aceea sorbetul nostru arata ca naiba.

Am insfacat pepenele galben din frigider, l-am decojit, taiat cuburi si aruncat in blender alaturi de iaurt simplu, cateva picaturi de stevie dulce si cateva frunze de busuioc si menta, furate din ghivecele lesinate de caldura de la geam. Vrum-vrum, apoi amestecul facut smoothie (apropos, se poate bea si asa!) a fost turnat in masinuta de inghetata si in 20 minute era gata. Daca nu aveti masinuta, dati la congelator si amestecati o data la 20-30 minute pana se intareste. S-a facut la ochi, lingura si gust, deci n-am cantitati. Probabil ca azi-maine vi le va da Andreea intr-un post mai bine documentat. Eu va zic sa experimentati ca rau n-are cum sa fie.

Rezultatul e un amestec racoritor si usor inghetat, numai bun de halpait lacom seara cand se lasa zapuseala.

Asta a fost un post-reteta-quickie. V-a placut? :P

Love and melon!


Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

1 COMMENT

  1. Adicatalea, un pepenas verde (cam de 1 kg), o cutie de 400 g iaurt si menta si busuioc cat cuprinde. E cam asa l-am facut (minus busuioc). Ma bucur ca-ti place, tu ;)

    • Pai nu prea am de ales, nu? In ultimul timp numai retete reci pregatesc, ce sa fac… Dar stai numai sa vezi de saptamana viitoare cum se intoarce roata! :)

  2. Trebuie sa incerc si eu reteta in week-end!Arata delicios si cred ca e foarte racoritor! :*
    Week-end placut sa ai!
    Cand vedem primele poze cu bucataria?

    • Draga mea, cu bucataria mai dureaza. Adica abia la sfarsitul saptamnii viitoare termin cu lucrarile, iar fronturile imi vin abia pe 24. So… hang on. Daca ai incercat sorbetul sa-mi spui cum ti s-a parut! Pupici!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here