Ardeii, vara tarzie si adolescenta mea pierduta

0

Astazi mi s-a facut de ascultat muzica. Cum, necum, mi-am adus aminte de iPodul meu roz si cumintel, uitat de luni bune printre maldare de alte nimicuri. L-am conectat la sistemul audio si, cand colo, ce sa vezi. Cea mai misto muzica din adolescenta mea demult uitata. Jewel, Goo Goo Dolls, RHCP, Directia 5, GreenDay, En Vogue, Fugees, Guns, Alifantis, Pulp, Lighthouse Family, Depeche, toti erau acolo si ma asteptau sa mai dansam o data. M-am trezit cantand din toti plamanii prin casa, gesticuland, zambind, melancolind, nostalgiind.

Stiti, mi-e dor de adolescenta mea. Nu aveam iPhone/iPad/iPod, nu aveam laptop (nu aveam de fapt niciun fel de calculator, da, am terminat liceul fara sa posed vreodata o asemenea masinarie, hm, de fapt am terminat facultatea fara sa am vreun fel de PC), nu aveam bani, popularitate sau cine stie ce toale. Am avut in schimb o lume plina de posibilitati, de magie. Am avut MTV, o prietena buna si multa libertate. Si mi-e al naibii de dor de vremurile alea cand 10 things I hate about you ruled my world, cand dansam ca nebuna, pana la epuizare, pana prindeam zorii, prin discoteci, la munte si la mare, cand il iubeam pe Nichita si credeam ca dragostea e albastra ca marea si ca nu se sfarseste niciodata…

Ce legatura au amintirile mele din adolescenta cu ardeii kapia? Niciuna. Ma rog, daca nu punem la socoteala dispozitia mea mooshy-wooshy de sfarsit de vara in care ardeii sunt singura chestie rosie si misto. Si pentru ca de curand m-am nimerit la Good Food BBQ party si am mancat acolo cele mei incredibile doua feluri cu ardei, iacata-le acilea expuse, intru folosul deplin al umanitatii: pasta de ardei si branza proaspata si salata de ardei kapia cu muguri de pin si busuioc.

Salata de ardei kapia, busuioc si muguri de pin

Ingrediente

  • 6 ardei kapia
  • 3 catei de usturoi
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita otet
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de muguri de pin
  • 1 lingura de frunze de busuioc

Metoda

  1. Coacem ardeii kapia (la grill, pe flacara, in cuptor, etc.). Ii curatam bine de pielite si seminte si ii taiem in bucati mari.
  2. Intr-un mojar pisam bine usturoiul cu sarea, adaugand apoi otetul si uleiul si frecand bine pana obtinem o vinegreta.
  3. Turnam vinegreta peste ardei impreuna cu busuiocul si mugurii de pin.
https://www.andie.ro/2012/08/18/ardeii-vara-tarzie-si-adolescenta-mea-pierduta/

Pasta de ardei kapia cu branza de vaci

Ingrediente

  • 3 ardei kapia copti
  • 4 linguri branzica proaspata de vaci
  • 3 linguri nuci
  • 1 praf chilli
  • 1 praf sare
  • 3-4 linguri ulei de masline

Metoda

  1. Nucile, chilli si sarea se pun in chopper si se maruntesc bine. Se adauga uleiul, ardeii si branzica si se mai mixeaza putin pana se obtine pasta de ardei.
  2. Servim cu bruschete sau paine prajita.
https://www.andie.ro/2012/08/18/ardeii-vara-tarzie-si-adolescenta-mea-pierduta/

Acuma.. sunt curioasa. Ce va aduce aminte de adolescenta voastra?

Love and peppers!

1 COMMENT

  1. He he mi s-a intamplat si mie chiar ieri. O fi ceva in atmosfera? :)

    Si eu m-am numarat printre cei care au terminat liceul fara PC, laptopul a venit fix inainte de terminarea anului 4 si asta doar pentru ca trebuia sa scriu licenta, muzica ramane, iar Nichita inca troneaza la loc de cinste in biblioteca :)

    • Eeei… ce amintiri. Eu lucrarea de licenta am scris-o pe un PC vechi de cand lumea si pamantul, acuma ma tem ca nici in filmele istorice nu-l mai vezi :)) Si nici macar nu era al meu, era al colegei mele de apartament!! Dar avea minesweeper :)))

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
https://www.google.com/recaptcha/api.js?onload=wpcaptcha_captcha&render=6LfUsDApAAAAABKToguGl1jQ8O7k7sKjiBBq_aoW&ver=1.23

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.