Tarta cu spanac si rosii cherry

13

Cand prietena ta iti da o galeata de rosii cherry, faci tarta. There’s just no question about that. De fapt, a cam fost un moment de mistica ezitare in care eu ma uitam la rosii, ele la mine, si nu stiam ce sa facem unele cu altele. Insa pentru ca am fost surprinzator de prevazatoare si am bagat cateva pachete de spanac la congelator, decizia s-a instalat destul de repede in creierasul meu grabit. Da, da, tarta it is, una simpla, inventata pe loc, dar magic de buna. Eu una sunt moarta dupa combinatia spanac-gust acrisor de rosii-nucsoara-oua, eventual ceva busuioc la mijloc, asa ca reteta mea practic s-a compus singura pe masura ce avansam. Cec-ir-aut, cec-ir-aut! (ma rog, check it out, in varianta din copilarie cand nu vorbeam engleza dar auzeam cate-un cantec instigator).

E? Eee? Asa-i ca vin de-acasa?

Tarta cu spanac si rosii cherry

Ingrediente

    Pentru aluatul fraged
  • 200 g faina
  • 100 g unt (1/2 pachet)
  • 4 linguri apa
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 500 g spanac proaspat sau echivalentul congelat
  • 2 cani rosii cherry pentru decorat
  • 2 oua
  • 1 cana mare cu lapte
  • 3 linguri generoase de smantana groasa
  • 2 linguri mari de parmezan ras
  • 4 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 praf de nucsoara si unul de piper negru macinat
  • sare dupa gust
  • busuioc pentru decorat

Metoda

    Aluatul fraged
  1. Se face cel mai simplu la robotel. Punem faina, untul si sarea in chopper si vrum-vrum pana se formeaza un aluat faramicios (sub forma de frimituri mari). Adaugam apa, vrum-vrum pana se obtine o bila maaare de aluat fraged.
  2. Intindem aluatul intr-o forma rotunda si il asezam in tava de tarta. Il intepam cu furculita pe fund si dam la congelator pana pregatim umplutura.
  3. Umplutura
  4. Spalam bine spanacul si apoi il oparim pana se inmoaie. Il adaugam in chopper impreuna cu restul ingredientelor, cu exceptia rosiilor, si vrum-vrum pana obtinem o compozitie omogena. Pe care, evident, o turnam in carcasa de tarta scoasa din congelator.
  5. Taiem rosiile cherry in jumatate si le asezam frumos in compozitie, apoi dam la cuptorul preincalzit la 200 C timp de o ora, sau pana cand tava noastra nu mai respira, nu mai misca, nu mai zice nimic.
https://www.andie.ro/2012/09/21/tarta-cu-spanac-si-rosii-cherry/

Noi foarte greu ne-am abtinut sa nu o devoram pe loc. Foarte, foarte greu. Nu stiu cum face dom’le, da’ se duce pe gat in jos de numa-numa. Cel mai mult in toata afacerea asta dureaza coptul. Coptul tata, racitul, asteptatul, pentru ca apoi sa dispara in trei secunde.

Iubi a apreciat-o in mod deosebit, chiar daca voi nu aveti cum sa vedeti incantarea de pe fata lui. You’re just gonna have to trust me.

Love and autumn pies!

SHARE

13 COMMENTS

  1. Eiii, si ploaia are farmecul ei , nu ? ;) Uite ce minunatii aduce la suprafata !!! <3 Arata grozav tarta ta , iar combinatia mi-o place extrem de rau !!!!!!!!

    • Kat, stii ce tocmai mi-am dat seama, gandindu-ma eu ca vine iarna in curand? Ca tarta asta se poate face foarte usor si in miezul lui decembrie daca vrem. Spanac congelat e usor de gasit sau pus chiar de noi, iar rosii cherry se gasesc mereu, asta daca nu le congelam noi. Asa ca la mine ramane in meniu pe tot sezonul rece! Te pup!
      PS Ploaia asta are TOT farmecul, chiar mi-era dor, nu stiu, a fost un an prea cald…

  2. Infernal de bine arata! Atat de parfumata, buna, delicioasa si….yummy…Numai buna de savurat pe vremea asta! Ce sa mai…comfort food! Pupici iepurasului tau! :*

    • Comfort food indeed. Si nici macar nu se face greu. Adica, mai mult e de asteptat… Mr. Pufu told me to tell you that he loves kisses from pretty girls. Voila. :)

  3. Prefer spanacul si toate cele , congelate de mine , nush , ala din comert e nasol rau !!! Andie , eu ma gandeam si la combinatia cu rosii uscate la soare , cred ca e dementiala, ce zici ? ;)
    PS.Ador fiecare anotimp in parte !!! Sunt superbe , iar acum ma bucur de ploaie ca un copil mic !! :)

    • Da, da, Chiar am vrut sa iti zic. Cele uscate la soare au mai mult zing :) Adica vor da o aroma mai puternica si vor fi putin mai acrisoare. Eu am mai facut combinatia asta si a fost dementiala. Numai ca pe moment inca nu am rosii uscate, astept sa-mi vina de la Valcica :P
      Stiu ca tu ai ditamai provizia :))

  4. Ce ma bucur ca suntem pe aceeasi lungime !!! ;) <3 Ehhhhh , nu am ditamai provizia ( decat 5 borcanele am reusit sa pun ) , insa la anu', vai o sa fie !!! Fac export !!! :))))

  5. Super tarta ta! Apropos de rosii uscate, eu am “furat” o reteta de tarta cu pesto, cascaval de oaie si rosii uscate de pe un blog. Uita-te si la metoda asta de a “prepara” rosii uscate. Mie imi place caci e simpla si la indemana tot timpul anului. Gasesti reteta la mine pe site daca vrei sau pe blogul original – Taste Bazaar.

    • Draga mea, fiind vorba de o reteta a Andrutei, am sanse mari sa o mananc chiar de la autoarea blogului original, pe care eu o iubesc de nu mai pot caci e draga mea prietena si gateste incredibil – pe blog nu reiese cat de bine gateste ea cu adevarat! Adica.. reiese, dar nu iti poti da seama pana nu gusti. Eu de fiecare data cand incerc o reteta a Andreei o fac cu ochii inchisi, sigur e buna. Atata am de zis :)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here