De astazi, blogul s-a intors with a vengeance. Numa’ asa, ca sa facem in ciuda la’ hackeri, ne-am pimpuit din nou: avem un look mai clean, mai usor de utilizat, poza cu je ca sa stie lumea ca-s inalta, neagra si slaba, avem Twitter si canal de YouTube (pe care sper ca vor urma tutoriale interesante), ce sa mai, nu ratati bara de social media din dreapta acestei postari pentru ca nu stiti ce pierdeti. Nici eu nu stiu exact ce, dar voi trebuie sa aflati :)
Dar sa revenim la oile.. aaa.. ierburile noastre. Vreau astazi sa va povestesc despre Veggie.ro, un magazin online exclusiv pentru vegetarieni. Ce ma furnica si ma gadila cand zic asta! Exclusiv pentru vegetarieni, biatches! Mi-a placut de ei de prima oara cand am auzit de proiectul lor, pentru ca simt ca si in Romania stilul de viata vegetarian trebuie sa intre in normalitate, sa nu mai fim priviti ca niste ciudati sau sa ne luptam cu mentalitatile in goana dupa produse prin magazine si restaurante. Chiar daca Veggie e inca mic si trebuie sa mai creasca in varietate, eu zic ca au inceput bine si frumos, au livrare gratuita in Bucuresti (yey!) si, printre altele, si o bucatica de blog vegetarian, cu retete, lifestyle si sfaturi utile pentru sectanti :) O data pe luna, presteaza si mandea cate o reteta cu poze; luna asta le-am propus o reteta de budinca de tagliatelle cu spanac, iar lor le-a placut :) Si ca sa demontez orice idee incipienta cum ca aceasta ar fi o reclama platita, va zic pe sleau: nu este. Sustin si voi sustine orice efort de coagulare al comunitatii vegetariene in Bucuresti si in Romania.
Ingrediente
- • 250 g ciuperci champignon, spalate (pot fi si curatate de coaja) si taiate felii groase
- • 500 g spanac congelat
- • 200 g tagliatelle
- • 1 ceapa mare, curatata si tocata marunt
- • 4 catei de usturoi zdrobiti, curatati de coaja
- • 2 linguri lapte
- • 3 linguri de ulei de masline
- • 1 lingura de unt
- • 1 praf de nucsoara macinata
- • sare si piper dupa gust
- • 2 oua, 4 linguri lapte, 4 linguri pesmet, 1 praf de sare sau cristale de sare marina
- • 8 linguri lapte de migdale, 8 linguri pesmet, 1 praf de sare sau cristale de sare marina, un varf de cutit de chilli (varianta vegana)
Metoda
- Asezam spanacul congelat intr-o oala si il acoperim cu apa clocotita si un capac. Lasam sa se dezghete aproximativ 10 minute, il scurgem bine de apa si il pasam in blender impreuna cu 2 linguri de lapte, nucsoara si un praf de sare pana devine o pasta fina.
- Intr-o tigaie adanca incingem uleiul de masline si topim untul. Adaugam ceapa si usturoiul si calim usor cateva minute, pana devin aurii, apoi punem si ciupercile impreuna cu un praf de piper si unul de sare. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic/mediu, timp de 8-10 minute sau pana devin moi, isi lasa zeama si micsoreaza volumul.
- Intre timp, fierbem tagliatellele conform instructionilor de pe pachet (apa clocotita cu un praf de sare, timp de 4-5 minute). Le scurgem bine de apa, le trecem pe sub un jet de apa rece, scurgem din nou si dam deoparte.
- Cand sunt gata ciupercile, adaugam piureul de spanac, amestecam bine, apoi adaugam si tagliatellele. Mestecam bine pentru a omogeniza si turnam compozitia intr-un vas ceramic de copt.
- Intr-un castronel batem bine de tot cele doua oua, inglobam usor si laptele, sarea/chilli, iar apoi pesmetul, lingura cu lingura, in asa fel incat sa evitam formarea de cocoloase. Turnam amestecul peste paste si dam la cuptorul preincalzit (gas 4) timp de aproximativ 20 minute sau pana vedeti ca deasupra s-a format o crusta rumenita si in casa miroase imbietor
Notes
Pentru varianta vegana puteti inlocui laptele de origine animala cu un lapte vegetal: din midgale, soia, caju, etc., iar ouale si untul le puteti omite. Budinca se poate face si fara lapte sau topping, daca doriti acest lucru: va iesi foarte buna si asa! Seamana foarte mult la gust cu lasagna cu spanac, insa se face mult mai usor si nu necesita pregatirea sosului bechamel.
Love and pasta,
Andie
Buna Andie.
Ti-am descoperit de curand blogul si imi place mult. Eu doar de 2-3 luni am renuntat la carne si incerc sa-mi diversific paleta de retete. Tocmai am mancat budinca cu spanac si a iesit f buna. Milkshake-ul cu banane si fructe de padure mi s-a parut genial. Imi mai faceam din cand in cand milkshake de banane si am in congelator fructe de padure, dar nu m-am gandit niciodata sa le combin. Dar de acum voi repeta expermimentul mai des. Am facut si curry cu naut si conopida zilele astea si am deja cateva retete de la tine on my to-do list.
Deci ce vroiam sa zic era de fapt: multumesc ca ne impartasesti retele si gandurile tale!
Sa ai o fi faina!
Oana
Draga mea Oana, ma bucur enorm ca mi-ai scris. Ma bucur de fiecare data cand ajung la un alt suflet fain prin cuvinte sau mancare. Si mai tare ma bucur cand aud de vegetarieni, asa ca poti sa te bazezi pe mine pentru orice nelamurire, intrebare sau pur si simplu nevoie de impartasit experiente.
Te imbratisez si sper din tot sufletul sa mai aud de bine de la tine. Si sa-mi spui cum mai merge cu retetele :))
* O zi faina sa ai, nu o ‘fi’ :)