Peperonata

6

Nothing spells late autumn like ripe tomatoes and bell peppers. Ieri seara asa mi s-a facut un dor de gustul ardeiului copt, cu sos bun si cremos de rosii, de n-am ce sa va povestesc. Am cumparat ultimii ardei grasi romanesti din piata, atat de fragezi si crocanti ca pocneau a zeama si sanatate, si-am purces sa reproduc cina la modul cel mai rapid si de post cu putinta. Asa s-a nascut peperonata mea zemoasa imprietenita cu o mamaliga calda si sprancenata de numa’, ce ne-a mers direct la sufletel si ne-a incalzit burticile ametite de frigul de afara. Bun!

Peperonata

Ingrediente

  • 1/2 kg ardei grasi romanesti (sau straini multicolori, dar ma tem ca n-or sa aiba acelasi gust)
  • 4 rosii coapte mari (sau o conserva de rosii intregi in sos tomat)
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa medie
  • 1 ceasca mica cu apa
  • 1 lingura frunze de busuioc maruntite
  • sare si piper negru macinat dupa gust
  • Pentru servit
  • 1 lingura de smantana
  • seminte de pin

Metoda

  1. Curatam ardeii de seminte si ii taiem fasii pe lung.
  2. Tocam ceapa maruntel, incingem uleiul de masline intr-o cratita mai adanca si o calim pana devine usor translucida.
  3. Adaugam apa si apoi ardeii. Acoperim cu un capac si lasam 5-7 minute la inabusit, apoi adaugam si rosiile taiate in patru. Acoperim din nou si lasam la foc mic pana se patrund bine ardeii si se inmoaie, iar rosiile se transforma in sos.
  4. Daca vreti un sos mai dens puteti adauga si o lingura doua de pasta de tomate.
  5. Inainte de a stinge focul cu 5 minute, adaugam usturoiul dat prin presa, sarea si piperul.
  6. Dupa inca 5 minute dam de pe foc si adaugam frunzele de busuioc.
https://www.andie.ro/2012/11/21/peperonata/

Merge fooooarte bine langa o mamaliguta calda, caci sosul de rosii se va imbina tare bine cu malaiul si ardeii moi si zemosi. Preparatul este de post (vegan), insa daca vreti puteti sa adaugati fara probleme o lingura de smantana, va fi si mai delicios!

Easy, breazy, shmeezy.

Love and bell peppers!

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

6 COMMENTS

  1. Foarte bun, mniam!

    Iar fotografia e foarte frumos stilizata. Lovely, lovely! …. Doar ca … numai una? De ce doar una? Am vazut ca si la tortul decadent cu cioco si smochine ai pus doar una (ok, doua :) ) …. ntz, ntz!

    • Anki, nu ma trage de urechi! De cand nu mai am lumina naturala e tare greu sa mai fac poze. Ma trezesc dimineata de la 6, fac set-up-ul, astept sa se faca lumina afara, trag trei cadre pe fuga si o intind la servici. Ce vezi tu aici a fost facut in 10 minute in timp ce intarziam la munca.. e foarte greu sa mai fi si creativ :( Planuiesc sa-mi iau o lumina continua.. dar nu prea vreau sa fac poze la lumina artificiala, aia e.
      Sper ca la retetele viitoare sa am mai multe poze. Te pup!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.