Stiti zilele alea in care nu ai nimic in frigider, ti-e o foame monstruoasa, dar nu ai chef sau energie de gatit si ai nevoie de ceva bun in 10 minute? Sau cand iti vin musafiri infometati in ultimul moment si nu stii ce sa le pui pe masa? Ei bine, am eu raspunsul perfect pentru voi. Reteta asta am descoperit-o prima oara in clasa a patra, cand am fost in vizita la Chisinau la niste prieteni de familie (cu Dacia noastra 1300, va spun, drumul groazei) si am ajuns la ei la 5 dimineata. Gazda noastra, foarte pe faza si nedormita, ne-a servit rapid cu o portie de … cascaval la cuptor! Amintirea acelei dimineti nu cred ca ma va parasi vreodata… Intre timp am descoperit ca mozzarella se face mai repede si e mai gooey, asa ca, daca nu aveti cascaval, mozzarella se potriveste perfect.
Ingrediente
- patru felii paine mai veche
- patru felii groase de mozzarella Granarolo (sau cascaval, daca nu aveti)
- piper negru macinat
- boia de ardei dulce
Metoda
- Feliile de mozzarela se pun peste cele de paine si se presara cu piper (obligatoriu) si boia de ardei dulce sau alte condimente care va plac.
- Se dau la cuptorul preincalzit la 200C timp de cateva minute, pana cand mozzarella se inmoaie, dar nu atat de mult cat sa curga in tava.
- Se scot si se servesc imediat, obligatoriu alaturi de o salata proaspata.
Stiu ca o sa imi multumiti pentru restul vietii voastre. Cu placere.
Love and mozzarella!
PS Trimit acest minunat aperitiv catre draga de Ana si scumpele mele surori, la giveaway-ul lor cu branza! :)
[…] participanților, mi-ați făcut tare poftă. A câștigat Andie cu ale ei amintiri din copilărie: Mozzarella la cuptor. Ne auzim pe mail cu detalii despre intrarea în posesie a premiului. Ne vedem în curând cu […]
[…] tartinele cu branza topita la cuptor […]