Fun fact about me: ma cheama Geta. De fapt, toata chestia asta e o razbunare a unchiului meu: mica fiind, n-am putut sa-i zic Gigi (de la Gheorghe) si l-am botezat Gica, nume care s-a prins de toata familia ca musca de lipici. Asa ca nici el n-a putut sa-mi zica Giorgiana cand a fost cazul si am ramas forevar Geta – culmea e ca si raspund, insa numai cand ma striga el: Getooooo, hai sa-mi arati cum bag canalele in memorie la televizor! Da, Geta si Gica, suntem killer duo-ul aniversar al zilei de astazi. N-am reusit niciodata sa ii inteleg pe parintii care si-au procopsit odraslele cu nume kilometrice, pentru ca neaparat trebuiau sa includa si un nume de sfant si un nume de serial, dar iata ca nici eu n-am scapat urgiei si astazi dau cu subsemnata in statisticile oficiale care numara romanii cu nume de sarbatoare.
Si pentru ca de Paste n-am reusit sa ma mobilizez sa fac acesti cupcakes pe care-i aveam de mult timp in cap, iata ca am facut-o acum. Blat de banane, crema de ciocolata, floricele, unicorni si curcubee.
Ingrediente
- 350 g faina
- 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
- 110 g zahar brun
- un praf de sare
- 60 ml sirop din dulceata (eu am pus de visine)
- 2 banane mici foarte-foarte coapte, facute piure
- 2 oua, batute usor
- 250 ml lapte batut
- 80 ml ulei vegetal
- 200 g ciocolata
- 150 g unt moale, la temperatura camerei
- 225 g zahar pudra
- 1 lingurita extract de migdale amare
- 10 ml smantana pentru frisca
- un praf de sare
Metoda
- Incingem cuptorul la 160 C.
- Cernem faina intr-un bol mare, adaugam zaharul, bicarbonatul si sarea si amestecam usor. Turnam apoi si restul ingredientelor si amestecam bine, pana la omogenizare.
- Pregatim doua tavi de cupcakes, pe care le tapetam cu hartii speciale. Turnam compozitia in hartii, avand grija sa umplem doar 2/3. Dam la copt intre 18-20 minute sau pana iese testul cu scobitoarea. Lasam la racit.
- Topim ciocolata intr-o craticioara de sos impreuna cu smantana pentru frisca, pe focul cel mai mic. Dam deoparte si lasam la racit.
- Intr-un bol mare mixam untul si zaharul si praful de sare pana se formeaza o crema usoara si aerata (cam 4 minute la Kitchen Aid, viteza medie).
- Adaugam ciocolata topita si extractul de migdale si mai mixam putin pana la incorporare. Turnam crema intr-un pos si decoram cupcakesii dupa dorinta.
Blatul are un puternic gust de banana, e pufos dar nu e foarte dulce. Am gandit combinatia asta tocmai pentru a contracara crema de ciocolata si eu zic ca a iesit bine.
Multa iubire va transmit de la Andie Central si un calduros la multi ani confratilor sarbatoriti!
Love and Sf. Gheorghe!
La multi ani, Andie! Si pe mama mea o chema Geta. Era o minunata! Mi-ai amintit de ea. Iti multumesc! Am vazut-o in fiecare nuanta din pozele-astea atat de frumoase! :)
La multi ani si tie, pentru bucata din maicuta ta draga care traieste in tine! Te imbratisez cu tot sufletul meu!
La multi ani Geto! De cupcakes nu zic nimic, curat doar tastatura de bale…
Lov!
Geta doar azi, da? Te pup Praji!
Ce briose frumoase, ce bluzita frumoasa si, last but not least, ce fata frumoasa! :)
Madalina, multumesc de urari si te pup! Cand ma gandesc ca era cat pe-aci sa arunc maieutul asta :) Ce bine ca l-am pastrat :)
:)
La multi ani! :)
m-a distrat povestea ta :) ; sa fii sanatoasa si ocrotita de sfantul Gheorghe!
La multi ani, Andie! sa fii fericita si inconjurata numai de iubire.
Buna. Interesanta reteta. Totusi am o intrebare: la crema, unde adaugi sau mai adaugi smantana pt frisca? Pentru ca nu ai mentionat-o deloc in preparare, doar la ingrediente.
Georgiana, foarte bine observat, mi-a scapat sa spun ca atunci cand topim ciocolata se topeste impreuna cu smantana pentru frisca. Corectez acum. Multumesc!