[VIDEO] Bessara – pasta marocana de bob si calendarul atelierelor de la VEG Studio din luna mai

1

Iata ca dupa un milion de ani scursi de la ultima reteta video, ma reintorc in glorie cu o reteta de Bessara – pasta marocana de bob pe care am descoperit-o in timpul relatiei mele amoroase cu aceasta leguminoasa. A trecut ceva timp de cand am facut-o ultima oara, dar gandul imi e tot la ea si la simplitatea gustului ei verde. Adevarul e ca imi doream un partener pentru eternul humus sau eterna salata de vinete si pot spune ca a venit. Nu va mai tin cu gargara:

Ingrediente
300 g bob congelat
sucul de la 1/2 lamaie
1 lingurita rasa sare
2 catei usturoi
1 lingurita za’atar (plus extra pentru ornat)
2-3 linguri ulei de masline (plus extra pentru ornat)

Metoda

  1. Se da in clocot apa dintr-o olicica in care am pus sare. Se adauga bobul si se fierbe la foc mediu intre 5-7 minute sau pana incepe sa se inmuaie. Testati cu o furculita, nu va fie frica. Cand e gata, se scurge apa si se arunca in apa rece cu/ca gheata, ca sa nu isi piarda culoarea frumoasa si sa oprim coacerea.
  2. Se curata de coaja bob cu bob (stiu, nu ma injurati, va asigur ca merita), apoi se arunca intr-un robot de bucatarie alaturi de lamaie, sare, usturoi, za’atar si ulei si se mixeaza pana obtinem o pasta. La o adica, daca va place o pasta mai subtire, puteti rezerva din apa in care a fiert si mai adauga o lingura-doua in amestec.
  3. Se orneaza cu za’atar si ulei de masline.

bessara-1 bessara-2

Tips and tricks

Cumparati za’atar de la magazinele arabesti. Cumparati ulei de masline bun. Nimic nu se compara cu un ulei bun de masline. Olio din sansa di olive si variatiunile lui nu este ulei de masline, este ulei de samburi de masline si exista la nivel international dubii puternice cu privire la cat ar fi de bun pentru sanatate, so watch out.

Ce mai facem pe la VEG Studio

N-am apucat pana acum sa scriu despre lansarea VEG Studio – a facut-o mai bine decat mine Catalina pe site-ul studioului. Eu va pot spune doar ca e un spatiu pe care il ador, din care imi e greu sa plec, in care luam cele mai fabuloase pranzuri si in care vreau sa aduc pentru voi ateliere de gatit si fotografie care sa insemne ceva, care sa va imbogateasca cu ceva. Vreau sa aveti la studio o casa in care sa ne regasim si sa discutam despre mancare, tendinte, obiceiuri, si in care sa invatam lucruri bune. Atat. Va astept :)

sala-3

In luna mai/ inceput iunie avem urmatoarele evenimente care cred ca va vor interesa pentru ca sunt pline de informatii utile si va dau posibilitatea de a intalni oameni de la care avem cu totii ce invata.

  1. 21 Mai – Potluck Veggie Brunch cu Hranatate si Scoala Iubirii
  2. 23 Mai – Atelier de gatit vegan cu Amoraws
  3. 5 Iunie – Atelier de paine cu maia, cu subsemnata si Delia de la Hranatate
  4. 12 iunie – Workshop de fotografie culinara cu mine si Cata Zaharescu-Tiensuu

workshop-foto-culi

YES, IT’S HAPPENING!!!

Love and super-dooper-workshops!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
https://www.google.com/recaptcha/api.js?onload=wpcaptcha_captcha&render=6LfUsDApAAAAABKToguGl1jQ8O7k7sKjiBBq_aoW&ver=1.23

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.