Biscuiti cu cimbru si piper/ Thyme and pepper cookies

10

It’s that time of the year again. Aprindem cuptorul fara remuscari, ca e vremea painii, a ceaiurilor indulcite cu miere si a serilor cu prieteni, rasete si muzica buna. Mie mi-au placut biscuitii astia pentru ca mi s-au parut si relativ sanatosi, fiind facuti cu faina integrala, fulgi de ovaz si unt (in loc de untura cum cerea reteta originala, pe care am pescuit-o dintr-una din cartile HH). Mi-au iesit aromati si mirosind a iarna, genul de biscuite din care daca musti odata, uiti sa te mai opresti.

Ingrediente

175 g faina integrala

50 g fulgi de ovaz

2 lingurite bicarbonat de sodiu

1 praf de sare si 1 praf de piper negru macinat

2 linguri de frunze de cimbru proaspat sau uscat

1 lingura de zahar

1 lingura de seminte de susan

75 g unt

5-6 linguri de lapte

2 linguri de mustar

1. Intr-un blender/chopper/procesor mixam fulgii de ovaz pana se transforma intr-o faina fina.

2. Amestecam ingredientele solide (faina integrala, faina de ovaz, sarea, bicarbonatul, piperul, cimbrul, zaharul, susanul), apoi adaugam untul si mestecam pana obtinem o coca faramicioasa (ca la pate brisee).

3. Intr-o cana, amestecam laptele si mustarul pana obtinem o pasta pe care o turnam peste ingredientele solide.

4. Formam o coca pe care o intindem subtire cu un facalet; taiem coca cu o forma rotunda de biscuiti (6 cm) si ii asezam intr-o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt. Resturile de coca le framantam din nou si intindem, taind alti biscuiti pana se epuizeaza coca.

5. Intepam biscuitii cu o furculita (eu am uitat) si dam la cuptorul preincalzit la gas 5 timp de aproximativ 10 minute.

Savoare speciala. Nu-i asa ca va ploua in gura?

Love and tea,

Andie

***

It’s that time of the year again. We bake. I loved these cookies cuz they’re a healthy alternative to store-bought snacks: they’re made out of wholemeal flour, oatmeal and butter.

Ingredients

175 g wholemeal flour

50 g oatmeal

2 tsp baking powder

1 pinch salt and 1 pinch ground black pepper

2 tbs fresh or dried thyme leaves

2 tbs sugar

2 tbs sesame seeds

75 g butter

5-6 tbs milk

2 tbs mustard

1. Preheat the oven to gas 5 and line 2 baking sheets with non-stick paper.

2. Mix the dry ingredients, thyme and seasoning in a bowl. Add the butter and rub in.

3. In a cup, mix the milk and mustard together and stir into the flour mixture to make a soft dough.

4. Knead, foll out thinly and stamp out rounds with a cookie cutter. Roll the trimmings and stamp more rounds until all the dough is used. Pinch with a fork and bake for 10 minutes or so, until they’re lightly browned.

So special. Doesn’t it water your mouth?

Love and tea,

Andie

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

10 COMMENTS

  1. Sunt tare buni!!!Cimbrul le da o aroma deosebita, susanul le da un gust usor dulce, iar biscuitele in sine este f fraged.
    E adevart ca eu am pus un pic mai mult susan si un picut mai mult cimbru….dar sunt deliciosi!!!
    Nici eu nu i-am intepat, dar nu s-au umflat.

  2. Andie, e vorba de 2 linguri sau 2 lingurite de cimbru? eu am pus 2 linguri de cimbru uscat si au o aroma super puternica de nici nu ii pot manca :(

    • Draga mea, eu am pus doua linguri rase, fara dubiu. Acuma… ma gandesc ca poate si intensitatea cimbrului difera. Eu i-am facut si i-am dus la un party si aveau doar o aroma foarte discreta, toata lumea i-a apreciat. Data viitoare incearca cu o lingurita, poate ai tu un suber cimbru :)

    • Andreea, cam greu, daca nu pui bicarbonat sau praf de copt. E ca si cum ai vrea sa faci paine fara drojdie sau alt agent de crestere. Anumite ingrediente pot fi omise, altele sunt esentiale.

      • E ok , ajung pe continent weekendul urmator si imi fac plinul si la condimentele care nu le gasesc aici. Multumesc !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here