It’s that time of the year again. Aprindem cuptorul fara remuscari, ca e vremea painii, a ceaiurilor indulcite cu miere si a serilor cu prieteni, rasete si muzica buna. Mie mi-au placut biscuitii astia pentru ca mi s-au parut si relativ sanatosi, fiind facuti cu faina integrala, fulgi de ovaz si unt (in loc de untura cum cerea reteta originala, pe care am pescuit-o dintr-una din cartile HH). Mi-au iesit aromati si mirosind a iarna, genul de biscuite din care daca musti odata, uiti sa te mai opresti.
Ingrediente
175 g faina integrala
50 g fulgi de ovaz
2 lingurite bicarbonat de sodiu
1 praf de sare si 1 praf de piper negru macinat
2 linguri de frunze de cimbru proaspat sau uscat
1 lingura de zahar
1 lingura de seminte de susan
75 g unt
5-6 linguri de lapte
2 linguri de mustar
1. Intr-un blender/chopper/procesor mixam fulgii de ovaz pana se transforma intr-o faina fina.
2. Amestecam ingredientele solide (faina integrala, faina de ovaz, sarea, bicarbonatul, piperul, cimbrul, zaharul, susanul), apoi adaugam untul si mestecam pana obtinem o coca faramicioasa (ca la pate brisee).
3. Intr-o cana, amestecam laptele si mustarul pana obtinem o pasta pe care o turnam peste ingredientele solide.
4. Formam o coca pe care o intindem subtire cu un facalet; taiem coca cu o forma rotunda de biscuiti (6 cm) si ii asezam intr-o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt. Resturile de coca le framantam din nou si intindem, taind alti biscuiti pana se epuizeaza coca.
5. Intepam biscuitii cu o furculita (eu am uitat) si dam la cuptorul preincalzit la gas 5 timp de aproximativ 10 minute.
Savoare speciala. Nu-i asa ca va ploua in gura?
Love and tea,
Andie
***
It’s that time of the year again. We bake. I loved these cookies cuz they’re a healthy alternative to store-bought snacks: they’re made out of wholemeal flour, oatmeal and butter.
Ingredients
175 g wholemeal flour
50 g oatmeal
2 tsp baking powder
1 pinch salt and 1 pinch ground black pepper
2 tbs fresh or dried thyme leaves
2 tbs sugar
2 tbs sesame seeds
75 g butter
5-6 tbs milk
2 tbs mustard
1. Preheat the oven to gas 5 and line 2 baking sheets with non-stick paper.
2. Mix the dry ingredients, thyme and seasoning in a bowl. Add the butter and rub in.
3. In a cup, mix the milk and mustard together and stir into the flour mixture to make a soft dough.
4. Knead, foll out thinly and stamp out rounds with a cookie cutter. Roll the trimmings and stamp more rounds until all the dough is used. Pinch with a fork and bake for 10 minutes or so, until they’re lightly browned.
So special. Doesn’t it water your mouth?
Love and tea,
Andie
Sunt tare buni!!!Cimbrul le da o aroma deosebita, susanul le da un gust usor dulce, iar biscuitele in sine este f fraged.
E adevart ca eu am pus un pic mai mult susan si un picut mai mult cimbru….dar sunt deliciosi!!!
Nici eu nu i-am intepat, dar nu s-au umflat.
Sa stii ca si noua ne plac foarte mult – de fiecare data cand vreau ceva sarat, din astia fac!
[…] Pe mine m-au surprins placut. Sunt absolut deliciosi. Multumesc Andie! […]
pai vezi Andie, daca ne plac biscuitii cu cimbru, cum sa nu ne placa macarons cu cimbru ?!??! :))
Haha, Tincuta, m-ai prins! Iti promit io ca nu scapa macaronsii aia nefacuti, dupa ce mi-ai dat ideea :)
Andie, e vorba de 2 linguri sau 2 lingurite de cimbru? eu am pus 2 linguri de cimbru uscat si au o aroma super puternica de nici nu ii pot manca :(
Draga mea, eu am pus doua linguri rase, fara dubiu. Acuma… ma gandesc ca poate si intensitatea cimbrului difera. Eu i-am facut si i-am dus la un party si aveau doar o aroma foarte discreta, toata lumea i-a apreciat. Data viitoare incearca cu o lingurita, poate ai tu un suber cimbru :)
Daca nu am bicarbonat de sodiu ce fac? Locuiesc pe o insula si nu prea gasesc asa ceva aici .
Andreea, cam greu, daca nu pui bicarbonat sau praf de copt. E ca si cum ai vrea sa faci paine fara drojdie sau alt agent de crestere. Anumite ingrediente pot fi omise, altele sunt esentiale.
E ok , ajung pe continent weekendul urmator si imi fac plinul si la condimentele care nu le gasesc aici. Multumesc !