Biscuiti cu cimbru si piper/ Thyme and pepper cookies

10

It’s that time of the year again. Aprindem cuptorul fara remuscari, ca e vremea painii, a ceaiurilor indulcite cu miere si a serilor cu prieteni, rasete si muzica buna. Mie mi-au placut biscuitii astia pentru ca mi s-au parut si relativ sanatosi, fiind facuti cu faina integrala, fulgi de ovaz si unt (in loc de untura cum cerea reteta originala, pe care am pescuit-o dintr-una din cartile HH). Mi-au iesit aromati si mirosind a iarna, genul de biscuite din care daca musti odata, uiti sa te mai opresti.

Ingrediente

175 g faina integrala

50 g fulgi de ovaz

2 lingurite bicarbonat de sodiu

1 praf de sare si 1 praf de piper negru macinat

2 linguri de frunze de cimbru proaspat sau uscat

1 lingura de zahar

1 lingura de seminte de susan

75 g unt

5-6 linguri de lapte

2 linguri de mustar

1. Intr-un blender/chopper/procesor mixam fulgii de ovaz pana se transforma intr-o faina fina.

2. Amestecam ingredientele solide (faina integrala, faina de ovaz, sarea, bicarbonatul, piperul, cimbrul, zaharul, susanul), apoi adaugam untul si mestecam pana obtinem o coca faramicioasa (ca la pate brisee).

3. Intr-o cana, amestecam laptele si mustarul pana obtinem o pasta pe care o turnam peste ingredientele solide.

4. Formam o coca pe care o intindem subtire cu un facalet; taiem coca cu o forma rotunda de biscuiti (6 cm) si ii asezam intr-o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt. Resturile de coca le framantam din nou si intindem, taind alti biscuiti pana se epuizeaza coca.

5. Intepam biscuitii cu o furculita (eu am uitat) si dam la cuptorul preincalzit la gas 5 timp de aproximativ 10 minute.

Savoare speciala. Nu-i asa ca va ploua in gura?

Love and tea,

Andie

***

It’s that time of the year again. We bake. I loved these cookies cuz they’re a healthy alternative to store-bought snacks: they’re made out of wholemeal flour, oatmeal and butter.

Ingredients

175 g wholemeal flour

50 g oatmeal

2 tsp baking powder

1 pinch salt and 1 pinch ground black pepper

2 tbs fresh or dried thyme leaves

2 tbs sugar

2 tbs sesame seeds

75 g butter

5-6 tbs milk

2 tbs mustard

1. Preheat the oven to gas 5 and line 2 baking sheets with non-stick paper.

2. Mix the dry ingredients, thyme and seasoning in a bowl. Add the butter and rub in.

3. In a cup, mix the milk and mustard together and stir into the flour mixture to make a soft dough.

4. Knead, foll out thinly and stamp out rounds with a cookie cutter. Roll the trimmings and stamp more rounds until all the dough is used. Pinch with a fork and bake for 10 minutes or so, until they’re lightly browned.

So special. Doesn’t it water your mouth?

Love and tea,

Andie

10 COMMENTS

  1. Sunt tare buni!!!Cimbrul le da o aroma deosebita, susanul le da un gust usor dulce, iar biscuitele in sine este f fraged.
    E adevart ca eu am pus un pic mai mult susan si un picut mai mult cimbru….dar sunt deliciosi!!!
    Nici eu nu i-am intepat, dar nu s-au umflat.

  2. Andie, e vorba de 2 linguri sau 2 lingurite de cimbru? eu am pus 2 linguri de cimbru uscat si au o aroma super puternica de nici nu ii pot manca :(

    • Draga mea, eu am pus doua linguri rase, fara dubiu. Acuma… ma gandesc ca poate si intensitatea cimbrului difera. Eu i-am facut si i-am dus la un party si aveau doar o aroma foarte discreta, toata lumea i-a apreciat. Data viitoare incearca cu o lingurita, poate ai tu un suber cimbru :)

    • Andreea, cam greu, daca nu pui bicarbonat sau praf de copt. E ca si cum ai vrea sa faci paine fara drojdie sau alt agent de crestere. Anumite ingrediente pot fi omise, altele sunt esentiale.

      • E ok , ajung pe continent weekendul urmator si imi fac plinul si la condimentele care nu le gasesc aici. Multumesc !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.