Cum a fost la workshopul de fotografie culinara

3

Imi aduc aminte cand ma uitam pe blogul lui Helene Dujardin sau Aran Goyoaga si vedeam retreaturile din Toscana, in care aceste doua minunate doamne si fotografe se intalneau cu oameni pasionati de mancare si impreuna fotografiau si mancau zile-n sir toate bunatatile din lume. Cata oftica se aduna in mine ca 1. nu pot sa particip si 2. la noi nu se organizeaza asa ceva. E drept, nici nu s-a organizat inca, dar noi azi ne-am apropiat tare mult de acest vis.

italian pasta-1 italian pasta-2

Ne-am intalnit cateva fete cucuiete in casuta noastra multiubita de la VEG Studio si numai asta am facut o zi intreaga: am vorbit despre mancare, despre fotografie si am pus in practica toate cate cele despre care am vorbit. Am inceput prin a discuta aspectele putin mai tehnice, dar digerate in asa fel incat sa intelegem care e de fapt relatia intre elementele din triunghiul vietii (diafragma, ISO, obturator), cum sa folosim lumina in avatanjul nostru, am vorbit despre echipamentul ideal in fotografia culinara, am impartit tips and tricks despre cum sa facem fotografii mai bune in conditii de graba sau lumina putina, am vorbit despre recuzita, despre fundaluri, culori, combinatii, ce sa mai, am trecut prin lunga lista pe care eu si Cata o aveam pregatita.

italian pasta-3 italian pasta-4

Am mancat de-am spart: paste cu sos de rosii, o minunata salata verde cudetoate, o tapioca cu lapte de cocos si multe fructe de padure inspirate desigur de Andreea Chinesefood si atelierul ei din ziua anterioara si o blondie cu crema de mascarpone facuta de Catalina cu mare talent.

italian pasta-5

Le-am aratat fetelor cum abordam noi o sedinta foto, cum sa foloseasca lumina naturala si apoi pe cea artificiala, cum gandim stylingul si cum construim un cadru.

Foto CATALINA ZAHARESCU TIENSUU
Foto CATALINA ZAHARESCU TIENSUU
Foto CATALINA ZAHARESCU TIENSUU
Foto CATALINA ZAHARESCU TIENSUU

A fost foarte-foarte-foarte misto. In curand pe site-ul VEG Studio vor aparea fotografiile fetelor care au participat (abia astept!) si, speram noi, si parerile lor despre evenimentul in care noi ne-am pus tot sufletul.

Pana atunci, in acest articol admirati pozele facute ca exemplu de styling si shooting cu lumina artificiala de mine si Cata. Reteta de paste o gasiti aici.

Love and food photography!

3 COMMENTS

  1. S-a meritat drumul de la Vâlcea până la căsuța voastră frumoasa. A fost un curs cu deschideri de orizonturi, cel puțin pentru mine. Voi ați fost gazde deosebite. Mulțumesc!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.