Sandvis cu spanac si ricotta la gratar

0

Am vazut undeva o poza cu sandvisul asta si de doua zile numai asta am in cap. Am tot evitat sa il fac pe motive de carbohidrati si prajeli, dar pana la urma nu m-am putut abtine. Cred ca va deveni un staple la noi in casa pentru ca se face incredibil de usor iar rezultatul e neasteptat de bun.

Ingrediente pentru trei sandvisuri maaari

  • 3 linguri unt
  • 500 g baby spanac spalat
  • 200g ricotta
  • Sare si piper negru macinat
  • Felii de paine integrala cu maia, fara gauri

Metoda

  1. Intr-o tigaie non aderenta (eu folosesc doar de ceramica) topim o lingura de unt, apoi adaugam spanacul si calim cateva minute la foc iute pana se inmuaie. Rasturnam continutul tigaii intr-o sita pentru a scurge lichidul in exces.
  2. Amestecam apoi spanacul cu ricotta, sarea si piperul si dam deoparte.
  3. Stergem tigaia in care a fost spanacul cu un servet de hartie, apoi mai topim in ea putin unt.
    Intindem amestecul de spanac pe o felie de paine, acoperim cu alta, apoi prajim in tigaie pe ambele parti cateva minute. Repetam pana epuizam compozitia.

Va spun ca iese delicios! De obicei sandvisurile cu branza sunt foarte sarate, asta e minunat si poate fi mancat si de copii, e usor si pica bine la digestie, culmea. As putea chiar indrazni sa spun ca e relativ sanatos, too.

La noi a fost dragoste la prima degustare. Ma gandesc ca ar merge bine si pentru brunch uri cu prietenii, hmm.

Ia uitati cine a facut o aparitie cameo in timp ce pozam sandvisul in curte :) Va era dor de el? Va anunt ca Dl. Pufu e bine mersi, a implinit 9 ani anul asta in februarie si ii prieste de minune la Bruxelles. Sami il iubeste enorm si il mangaie in fiecare dimineata inainte sa plecam la cresa.

Love and spinach!

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.