Brunch la tigaie

0

Urasc shakshuka or whatever the freak s-o fi scriind. E atata hype in jurul ei si atat de multa lume o preamareste si o adora incat i-am dat foarte multe sanse de-a lungul timpului, dar fara rezultat: o gasesc greoaie si gretoasa, nu-mi pica niciodata bine la stomac si ceva in textura ei ma face sa vomit. Ceea ce e pacat, pentru ca arata super bine si ceva in conceptul de oua cuibarite in sos de rosii e inerent atragator, dar… nu. Nu.

De curand am descoperit o ultra mega alternativa, care e atat de gustoasa si hranitoare incat o sa rupa gura tragului. Se inspira din ultima mea manie – bucataria greceasca – si foloseste numai ingrediente to die for: ceapa rosie si usturoi, halloumi viata mea, rosii cherry, iaurt grecesc, oua proaspete si ierburi parfumate. E atat de misto incat nici macar nu-ti mai dai seama ca e plina de spanac.

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cepe rosii, tocate marunt
  • 2 catei de usturoi, maruntiti
  • 250 g halloumi, taiata cuburi mari
  • 300 g rosii cherry taiate in jumatati
  • 180 g spanac tanar, spalat si tocat grosier cu cutitul
  • Sare si piper
  • 4-5 oua proaspete
  • Za’atar, sumac, oregano, patrunjel
  • 1 iaurt grecesc (gros)

Metoda

  1. Incingeti uleiul la foc mediu spre iute (dar nu maxim) intr-o tigaie mare non-aderenta.
  2. Adaugati ceapa si usturoiul si mermeliti vreo 5 minute pana se inmoaie dar nu se ard. Adaugati cuburile se halloumi si mai amestecati din cand in cand sa nu se prinda, pana se rumenesc usor.
  3. Adaugati rosiile si spanacul, sarea si piperul, si mai mermeliti cateva minute pana se inmoaie usor.
  4. Cu o lingura de lemn faceti 4-5 cuiburi in care spargeti ouale. Acoperiti tigaia cu un capac si lasati la foc mediu inca 2-3 minute pana vedeti ca se albeste putin partea de sus a oualor. Nu lasati prea mult ca altfel se fac tari.
  5. Luati tigaia de pe foc, adaugati cu o lingura iaurt grecesc ici si colo si apoi stropiti cu ierburi si condimente. Serviti cald, pe loc!

Faceti-o in week-end, cand nu va grabiti si aveti timp sa ii dedicati. Se face in mai putin de 20 minute, dar e atat de bine sa nu grabiti mermelitul cepei sau al branzei… credeti-ma pe cuvant.

E spectaculoasa, e gustoasa si merge bine pentru 4-5 persoane. Mai bagati si un hummus sau guacamole pe langa si festinul e gata. Va astept sa imi spuneti cum v-a placut!

Love and brunches!

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.